Ibrahimovicé a svéd Aranylabda, de Larsson a legjobb

Vágólapra másolva!
2005.11.15. 11:06
Címkék
Két igazi sztárklub által foglalkoztatott svéd labdarúgó kapott erkölcsi elismerést hazájában. Az olasz élvonalbeli Juventus támadója, Zlatan Ibrahimovic a 2005-s szezon svéd aranylabdása lett, míg társát, a spanyol élvonalbeli Barcelona cserecsatárát, Henrik Larssont minden idők legjobb svéd labdarúgójának választották.
Ibrahimovic és Larsson a válogatottban félelmetes párost alkot
Ibrahimovic és Larsson a válogatottban félelmetes párost alkot
Ibrahimovic és Larsson a válogatottban félelmetes párost alkot
Ibrahimovic és Larsson a válogatottban félelmetes párost alkot

A huszonnégy éves Ibrahimovic meghatározó játékos volt a bajnokságot nyert Juventusban, tizenhat góljával döntő érdemeket szerzett a bajnoki aranyérem megszerzésében.

A bosnyák származású támadó a nemzeti csapatban sem adta sokkal alább: a világbajnoki részvételt legjobb csoportmásodikként kiharcoló együttesben tíz mérkőzésen nyolc gólt szerzett.

A szurkolóknál Henrik Larsson olyan svéd legendákat előzött meg a választáson, mint Gunnar Nordahl vagy például Ralf Edström.
A 1971-s születésű, sokadvirágzását élő, a válogatottba már többször is reaktivált szemfüles játékos tagja volt az 1994-s világbajnokságon bronzérmet szerzett nemzeti együttesnek – két gólt lőtt, például a bronzmeccsen kezdőként - és minden bizonnyal ott lesz a keretben a németországi vb-n is.

Egy kis közös vonás a két játékos pályafutásában: mindketten szereztek gólt a mostani világbajnoki selejtezőben a Lothar Matthäus által irányított magyar csapat ellen. Larsson a svédországi találkozón Gyepes rövid hazaadására csapott le és lőtt a kiszolgáltatott Király mellett a hálóba. Míg Ibrahimovic a budapesti összecsapás hosszabbításában Gyepes szorításában éles szögből lőtte ki a magyar kapu bal felső sarkát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik