Izrael: Dror Kashtan a kapitány

Vágólapra másolva!
2005.11.10. 11:45
Címkék
Kinevezték az izraeli labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányát: az egy hónapja lemondott Avraham Grant helyét Dror Kashtan (képünkön) foglalta el.
Előbbi azért szánta rá magát erre a lépésre, mert nem sikerült csapatát kijuttatnia a 2006-s németországi világbajnokságságra, illetve azt megelőzően a 2004-s Európa-bajnokságra sem.

Izrael az Európai-zónában a negyedik – talán mind közül a legkiegyensúlyozottabb - csoportban a harmadik helyen végzett, ugyanannyi pontot gyűjtött össze, szám szerint tizennyolcat, mint a második helyezett Svájc és csak kettővel kevesebbet, mint a csoportelsőként továbbjutott franciák.

A hatvanegy éves Kashtan - aki jelenleg a Hapoel Tel Aviv vezetőedzője, de korábban már több izraeli nagycsapatnál is megfordult – nem mellékesen a poszt elsőszámú várományosa volt, megtiszteltetésnek érzi a felkérést, amire érthetően büszkén tekint.

A 2001-2002-s sorozatban Kashtan volt az edzője annak a Hapoel Tel Avivnak, amely az UEFA-kupában negyeddöntőt játszhatott az AC Milan ellen és csak minimális különbséggel búcsúzott. Otthon 1-0, Milánóban 0-2. A csapatnak alapembere volt két magyar légiós, Pisont István és Halmai Gábor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik