Andy Cole a ghánai válogatott kapitánya lehet

Vágólapra másolva!
2005.10.29. 12:20
Címkék
A Ghánai Labdarúgó-szövetség neves egykori és jelenlegi futballistákat akar felkérni, hogy edzőként segítsék válogatottjukat a jövő évi, németországi világbajnokságon. Andy Cole, a Manchester City támadója a jelek szerint vállalja a felkérést, míg David Seaman nemet mondott. A szövetség elnöke egyelőre még cáfolja az értesülést.
Andy Cole november 9-én tárgyal a ghánaiakkal
Andy Cole november 9-én tárgyal a ghánaiakkal
Andy Cole november 9-én tárgyal a ghánaiakkal
Andy Cole november 9-én tárgyal a ghánaiakkal


Megtisztelő feladatot kapott Andy Cole, az angol bajnokság egyik legjobb csatára: a ghánai válogatott számít a szakértelmére.

A jelenleg a Manchester City együttesében profiskodó támadónak a válogatott kapitányi posztját ajánlották fel, hogy segítse őket a minél jobb szerepléshez a jövő évi, németországi labdarúgó-világbajnokságon.

Cole-nak tetszett a felkérés, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy november 9-én leül tárgyalni az afrikai ország szövetségi vezetőivel a feltételekről.

A ghánaiak Cole-on kívül David Seaman-t, az Arsenal és a Manchester City nemrég visszavonult hálóőrét is szerették volna megnyerni a kapusedzői posztra, ám a 42 éves legenda nem vállalta a felkérést.


Dennis Tawian, a ghánai szövetség részéről elmondta, hogy azért kértek fel ilyen neves játékosokat, mert meg szeretnének adni minden támogatást a világbajnokságon először részt vevő válogatottjuknak.

Andy Cole egyébként korábban az Arsenal, a Fulham (kétszer), a Bristol City, a Newcastle, a Manchester United és a Blackburn mezét is viselte. Az 1993/94-es szezonban 40 mérkőzésen szerzett 34 góljával a Premier League gólkirálya lett.

A 34 éves futballista 1995 és 2002 között 15 mérkőzésen szerepelt a válogatottban, ám ott mindössze egyszer volt eredményes. Miután nem került be a 2002-es világbajnokságra utazó keretbe, lemondta a válogatottságot.

Hiába nyilatkozott Tawian úr mellett Andy Cole is pozitívan, a ghánai szövetség elnöke határozottan tagadja azt, hogy a csatár szerepet vállalna a ghánai futballban: Kwesi Nyantakyi szerint Tawian nem tagja a szövetségnek, s nem tehetett volna ilyen kijelentéseket. Ráadásul teljes a bizalom a szerb Ratomir Dujkovics iránt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik