Németország: Hitzfeld kipihente magát és 2006 nyarán visszatér

Vágólapra másolva!
2005.10.13. 17:32
Címkék
Ottmar Hitzfeld (képünkön) kipihente magát és 2006 nyarától ismét munkára kész állapotban lesz, erről nyilatkozott legutóbb hazájában, Németországban. A kiváló szakember, aki két német együttessel, a Borussia Dortmunddal és Bayern Münchennel is Bajnokok Ligáját tudott nyerni, immár több mint egy éve munkanélküli, július elsejétől azonban aktívan óhajtja kivenni a részét egy csapat szakmai munkájának irányításában.
A kérdés már csak az, melyik csapat várja a rutinos, ötvenhat éves szakembert? Német sajtóértesülések szerint igen jó az esélye arra, hogy a 2006-s, hazai rendezésű világbajnokságot követően átvegye Jürgen Klinsmanntól a német válogatott irányítását.

Két évvel ezelőtt már felajánlották neki ezt az állást, hogy a 2004-s portugáliai Eb-t követően vegye át a távozni készülő Rudi Völler helyét, ő azonban akkor visszautasította a lehetőséget, mondván: pihenni, feltöltődni szeretne. Ekkor jött képbe Klinsmann, aki azóta is, immár több mint egy éve irányítja a német labdarúgó-válogatottat és jelen állás szerint a vb-döntőben is ő ülhet a kispadon ilyen minőségben.

Amennyiben ez a lehetőség mégsem jönne be, ajánlatokban minden bizonnyal akkor sem lesz hiány.

Hitzfeld saját bevallása szerint mostanra kellőképpen kipihente magát. Nyelveket, olaszt és angolt tanult, valamint beutazta a fél világot, mindeközben pedig kikapcsolódásként sokat pihent és golfozott.

Hitzfeld neve legutóbb néhány hete a CSZKA Moszkvánál vetődött fel, ő azonban akkor még visszautasította az általa is megtisztelőnek és megfontolásra méltónak tartott ajánlatot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik