Labdarúgás: MLSZ-közlemény Puskás-ügyben

Vágólapra másolva!
2005.10.13. 19:11
Címkék
Az MLSZ és az augusztusi Real Madrid-Puskas All Star válogatott mérkőzést szervező TrendSport Kft. csütörtökön közösen foglalt állást azokkal a hírekkel kapcsolatban, amelyek az elmúlt napokban idehaza és külföldön jelentek meg a sajtóban Puskás Ferencről, valamint a legendás labdarúgó relikviáinak angliai árverezésével kapcsolatosan, továbbá arról, hogy a Puskás család mikor és hogyan kapja meg az augusztusi találkozóból befolyt pénzt.
A közlemény leszögezi, a mérkőzés előtt végleges egyeztetés történt a találkozó bevételéből - a Puskás Ferenc gyógykezelésére - a szervezők által felajánlott összeg pontos nagyságáról, valamint az átadás technikai megvalósításáról.

Az egyeztetésen a szervezők mellett részt vettek a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Real Madrid képviselői, valamint Puskás Ferencné és a Puskás család ügyvédje, Dr. Éliás András.

Fenti egyeztetésen felek között az a mindenki által elfogadott megállapodás született, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség újonnan létrehoz egy alapítványt. Az alapítvány kurátorai között megtalálható a mindenkori MLSZ elnök, valamint Dr. Éliás András is.

A szervezők ide utalják át a húszmillió forintos támogatási összeget, amely kizárólagosan Puskás Ferenc gyógykezelésére használható fel. A rendezvénnyel kapcsolatos elszámolásokat követően a szervezők elkülönítették a húszmillió forintot, hogy az alapítvány bankszámla nyitását követően azt azonnal átutalhassák.

A Magyar Labdarúgó Szövetség új alapítványt csak a vezetőség jóváhagyásával hozhat létre.
Szeptemberben elkészült az alapító okirat, az ehhez tartozó jogi formaságokkal együtt.
A kész dokumentumok elfogadását, az alapítvány indítását viszont csak az október 13-án megtartandó MLSZ Elnökségi ülés tehette volna véglegessé, ami nem következett be, hiszen az ülés elmaradt, így ez a kérdés sem került napirendre, természetesen emiatt az alapítvány számlájára még nem kerülhetett a húszmillió forint.

A közleményből kiderül, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a TrendSport KFT értetlenséggel és meglepetéssel értesült az elmúlt napok alaptalan és valótlanságokat tartalmazó híreiről.

A kommüniké kiemeli, hogy Puskás Ferenc ellátása és ápolása a mai napig is kiemelten megoldott, Magyarország egyik legnevesebb klinikáján hotelszintű ellátásban részesül, amely a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, állami juttatásoknak valamint támogatóknak köszönhetően jött létre.

Puskás Ferenc mint a "Nemzet Sportolója" havi ötszázezer forintos járadékban részesül, amelyet természetesen a felesége vesz kézhez, ennek ellenére hivatalos kórházi ápolásáért a család soha egy fillért ki nem fizetett.

A Real Madrid mérkőzés kapcsán már két és félmillió forintot átvett Puskás Ferencné, a szervezők által felajánlott további húszmillió forint pedig az alapítvány hivatalos elindulása után kerül annak számlájára.

A Nemzeti Spothivatal is megpróbál kapcsolatba lépni a Puskás-család vagyonát kezelő ügyvéddel és a családdal, hogy a helyzet áttekintése után sikerüljön megtalálni azt a megoldást, amely megakadályozza, hogy a nemzeti értékek külföldre vándoroljanak.

Mindez akkor került előtérbe, amikor az egyik vezető brit aukciósház, a Bonhams szerdán bejelentette, hogy november 2-án kalapács alá kerülnek Puskás emléktárgyai. A cég előzetes katalógusa szerint száznál több cikkre lehet majd licitálni, egyebek mellett az 1954-es világbajnokságon nyert ezüstéremre, amelynek becsült leütési ára 3-5 ezer font (1-1,8 millió forint), Puskás Aranycipőjére, amelytől a Bonhams 1000-1500 fontot vár, a Pelé által Puskás 75. születésnapjára küldött brazil válogatott mez, a brazil futball-legenda kézzel ráírt jókívánságaival, és az a futballcipő, amelyet a magyar játékos az 1952-es helsinki olimpia megnyert döntőjén viselt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik