Jól fizető győzelem

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2009.07.26. 02:28
Címkék
Pars Krisztián megnyerte a finnországi Lapinlahtiban rendezett dobóversenyt is, így harmincezer dollárt kasszírozott, de a világbajnokságig még szeretne csiszolni a technikáján.

Újabb győzelmet aratott Pars Krisztián. A szombathelyi kalapácsvető ismét Finnországban diadalmaskodott, ezúttal Lapinlahtiban lett első 78.55 méterrel.

A vasárnapi verseny volt az utolsó állomása annak a finn sorozatnak, amelyben a legeredményesebben szereplő atlétára bruttó 30 ezer dollár várt, s mivel Pars az öt versenyből négyen indult, s azokon győzni tudott, ő nyerte el a fődíjat.

„A csábító díjazás mellett a hangulat miatt is élveztem a finnországi versenyeket – mondta Pars. – Vasárnap is hat-hétezren biztattak minket, remek volt a légkör. Sajnos a technikám még mindig nem tökéletes, ezért a világbajnokságig hátralévő időben arra koncentrálok majd, hogy rendbehozzam a mozgásomat.”

Ezen a hétvégén egyébként nem voltak résen a nemzetközi szövetség hivatalnokai. Bár már pénteken tudták, hogy öt jamaicai atléta megbukott a doppingvizsgálaton, egyikük mégis indulhatott aznap a londoni szuper Grand Prix-n. Az olasz La Gazzetta dello Sport szombaton nyilvánosságra hozta a névsort, e szerint az egyik vétkes, a háromszoros olimpiai bajnok és világrekorder Usain Bolt edzőtársa, Yohan Blake, aki pénteken Londonban Bolt mögött 100 méteren második lett, szombaton pedig Bolttal egy váltóban futott. Igaz, az újság azt is hozzáteszi, a pozitív tesztet olyan anyag okozta, amely miatt legfeljebb figyelmeztetés jár a versenyzőknek.

„Bár szomorú, hogy ilyesmi megtörténik, engem nem érint az eset – mondta Bolt. – Igaz, az emberek ismét megkérdőjelezik majd a sport tisztaságát, s különösen a jamaicaiakban kételkednek, de én eddig sem használtam tiltott szereket, és ezután sem fogok. Rengetegszer teszteltek, s a mostani eset is azt mutatja, hogy elkapják a vétkeseket.”

Blake mellett Sheri-Ann Brooksnak, Marvin Andersonnak, Allodin Fothergrillnek és Lansford Spence-nek kell választ adnia arra a kérdésre, hogyan került tiltott szer a szervezetébe.

A londoni gála második napján a háromszoros világbajnok Tyson Gay 20.00 másodperccel nyerte meg a 200 méteres síkfutást. Az amerikai vágtázó kiengedve ért célba, de még így is arra panaszkodott, hogy kiújult a sérülése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik