Most a szalag szakadt

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2009.07.23. 01:35
Címkék

Szerdai számunkban még lelkesen tettük közzé, hogy Kasza Róbert újra egészséges, és első bajnoki címéért küzd a héten, de ez, mint utólag kiderült, már akkor sem volt igaz. Szerdán külső bokaszalag-szakadást állapítottak meg a nemrég combizomszakadásból meggyógyuló klasszisjelöltnél, pénteken megműtik, s októberig nem sportolhat.

A hírt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány közölte, aki a baleset után, kedd este elmondása szerint reménykedett még benne, hogy nincs nagy baj. A diagnózis viszont azt jelenti, hogy nemhogy az országos bajnokságon, hanem az augusztusi londoni világbajnokságon sem állhat rajthoz a versenyző. Ezúttal is kedvenc száma, a vívás közben érte a baj, mint a tavaszi pesti világkupa nyitányán. Demeter Bencével asszózott edzésen, döntő tusra mentek 4:4-nél, amikor el akart kerülni egy ütközést, de: „Rosszul fogtam talajt – mondta az öttusázó. – Megvolt egy picit lazulva korábban is a bokaszalagom, hiszen egy hónapja kiment a bokám. Aztán elmúlt a fájdalom, de aztán megint kiment”

Aztán újra rendbe jött, az otthonában pihenő Kasza Róbert azért is bosszús, mert a hét elején már kezdte úgy érezni, hogy újra formában van, a hétfői futóedzésen megint ereje teljében volt.

Vigasztalhatja viszont, hogy a pénteki orvosi beavatkozás, ha nem is gyorsan, de végleg megoldhatja a gondját. Nem feltétlenül lenne szükség műtétre, be is gipszelhetnék a lábát, de ugyanúgy ki kellene hagynia az ob-t, vb-t, és ugyanúgy sérülékeny maradna, mint eddig. E helyett viszont inkább összevarrják a szalagokat, s talán többé nem lesz vele gondja.

A csütörtöki egyéni verseny a férfiaknál – Kasza kiesésével – újra háromesélyessé vált (anégy helyett): Marosi Ádám, Tibolya Péter és Németh Róbert között dől el minden bizonnyal a bajnoki cím.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik