Van gazdája a padnak

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2009.07.18. 01:29
Címkék
Hosszú napok, hetek huzavonáját követően pénteken lezárult a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság adásvétele: a klub tulajdonjogát a Szeviép Zrt.-től immár hivatalosan is átvette a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. A miskolci önkormányzathoz tartozó cég rögtön hozzálátott a tűzoltómunkához, Nagy Béla ügyvezető máris jelezte, hogy Aczél Zoltán a legfőbb várományosa a vezetőedzői posztnak.

A szegedi Szeviép Zrt. távozásával új fejezet nyílhat a diósgyőri labdarúgás életében: péntek délután hivatalosan is a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. lett a futballcsapat tulajdonosa, és a tűzoltómunkára vállalkozó társaság azonnal hozzálátott a korábban felhalmozott tartozások kiegyenlítéséhez.

„Megkezdtük a játékosokkal szembeni elmaradások törlesztését” – mondta Nagy Béla, a DSM Kft. ügyvezető igazgatója.

Erre korábban azért nem kerülhetett sor, mert távolról sem voltak tisztázva a tulajdonviszonyok. Most, hogy új tulajdonosa van a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságnak, s pénz is került a klubkasszába, egy másik régóta húzódó ügy végére is pont kerülhetett. Nagy Béla ugyanis bejelentette: eldőlt, hogy Aczél Zoltán lesz a piros-fehérek vezetőedzője.

„A szakemberrel már mindent megbeszéltünk – hangsúlyozta az ügyvezető. – Aczél Zoltán érthetően és világosan kijelentette, hogy csakis nekem ír alá, azaz csak abban az esetben fogadja el az ajánlatot, ha a felek megkötötték egymással az adásvételi megállapodást. Mivel ezen már túl vagyunk, nincsen akadálya annak, hogy Erwin Koeman segítője leüljön a DVTK kispadjára.”

Arra a felvetésre, hogy a játékoskeret egyelőre túlságosan szűkös, az ügyvezető igazgató így reagált: „Nem tartok a nehézségektől, folyamatosan érkeznek hozzánk próbajátékosok, úgy gondolom, a szakmai stábnak lesz majd kik közül válogatnia.”

A DVTK újdonsült vezetői közben megegyeztek a debreceniekkel arról, hogy két korábbi diósgyőri futballista, Faggyas Milán és Huszák Tamás visszatérhet Miskolcra.

Újdonság, hogy a piros-fehérek klubmenedzsert alkalmaznának, az állás betöltésére pályázatot írnak ki. Fontos követelmény, hogy a jelölt diósgyőri kötődésű, megfelelő sportszakmai és labdarúgómúltú legyen. Nagy Béla eleinte Vitelki Zoltánt szerette volna meggyőzni, ám a korábbi kedvenc azt válaszolta, nem érzi magát kellően felkészültnek a fontos poszt betöltésére – ráadásul még sportolni szeretne, jelenleg az NB II-be visszajutó Mezőkövesd játékosa.

Ami a tulajdonoscsere hátterét illeti: Baranyi Sándor, a Szeviép Zrt. elnöke eladta a tulajdonában lévő százszázalékos üzletrészét, amelyet a DSM Kft. vásárolt meg. A cég Miskolc város önkormányzatának tulajdonában van, és addig gyakorolja a tulajdonosi jogokat, amíg hosszabb távra tervező befektetőt nem sikerül találni a klub mellé.

„Reméljük, egy időre megnyugszanak a kedélyek – mondta a szerződésről Nagy Béla. – Innentől kezdve a csapat megerősítésére kell az erőnket fordítanunk. Higgyék el, rajtunk kívül álló okok miatt húzódott el a dolog, de most már minden egyenesbe került.”

A vásárlás tényét Dlusztus Imre, a jelenleg még hivatalban lévő ügyvezető igazgató így kommentálta: „A Szeviép részéről az egyik vezérigazgató és jómagam írtuk alá a papírokat, majd eljuttattuk az új tulajdonoshoz. Formailag minden rendben van, hétfőn következhet az átadás-átvétel. Ezt követi az új ügyvezető megválasztása, s ahogy ez megtörténik, attól a pillanattól kezdve mi már megszűntünk »létezni«.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik