Tasi Sike előtt: bronz a jutalma

BALLÓK CSILLABALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2009.07.16. 23:26
Címkék

Tasi Tamás az országos bajnokság után az eszéki Európa-bajnokságon is megelőzte az első számú magyar futócéllövőt, az ezúttal hetedik Sike Józsefet: az ob-n 10 méteren normál számban, az Eb-n 50 méteren vegyesben. Utóbbi bronzérmet ért Tasinak, ami a magyar küldöttség második medáliája, miután szerdán Gerebics Roland lett harmadik a dupla traposok között.

A katasztrófavédelemnél tűzoltóként dolgozó Tasi a futócéllövők szakágvezetője, Keczeli Zoltán szerint az egyik legkeményebben edző versenyző, aki rendkívül szerényen beszélt eredményéről: „Ezen a szinten egy-két körön múlik minden, nekem most szerencsém volt. Józsi egyetlen rossz lövéssel lett hetedik, ha az nincs, most ő áll a dobogón.”

Sike József elsőre letörtnek tűnt, de megnyugtató, hogy csak szokásos ebéd utáni kábultsága okozhatta ezt. „Inkább a normál szám negyedik helye miatt voltam bosszús, ahol egy kör hiányzott a dobogóhoz. Én úgy láttam, megvolt az a kör, ám a szervezők szerint lejárt az óvásra megadott idő, így maradtam negyedik. A vegyesben messze volt a dobogó, az eredményemmel azonban elégedett vagyok” – mondta Sike.

A junior fiúk között – szintén futócél vegyesben – is örülhettünk két bronzéremnek Boros László és a Boros, Borsos Bence, Dávid Balázs alkotta csapat révén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik