Tévez gyarapítaná aranykollekcióját

MOLNÁR CSABAMOLNÁR CSABA
Vágólapra másolva!
2009.07.15. 07:17
Címkék
Carlos Tévez átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, s új csapattársaival a hét közepén elutazik a Manchester City dél-afrikai felkészülési túrájára. A Manchester Unitedtől érkező argentin válogatott csatár a városi riválisnál is megtarthatja 32-es mezét, s a City hivatalos honlapján nem kevesebbet, mint bajnoki címet ígért a szezon végére a szurkolóknak.

Manchester keleti – kék – felé ben egyre szélesebb a rajongók mosolya. Arrafelé a City szurkolóiból akad több, s úgy tűnik, az előttünk álló szezonra a kimeríthetetlen pénztárcájú Manszur Bin Zajed el-Nahjan által vezetett, Abu-Dzabiban bejegyzett gazdasági társaság által pénzelt vezérkar minőségi játékosokkal erősíti meg a csapat keretét. Tévez előtt már megérkezett a Blackburnből 17.5 millió fontért megvásárolt paraguayi Roque Santa Cruz, valamint a Liverpool által évek óta csábított angol válogatott középpályás, a sokoldalú Gareth Barry, akit 12 millióért szerződtettek az Aston Villától.

Carlos Tévez érkezése már biztos, átigazolásának anyagi részletei még nem ismertek. A futballista játékjoga a Kia Joorabchian vezette gazdasági társaság tulajdonában van. Joorabchian 25.5 millió fontot kért a végleges eladásért az eddig a játékost tőle kölcsönző Manchestertől. A klub ezt nem adta meg. Mármint a United. Most már talán megadná, de a City vezetői időközben megegyeztek – öt évre írt alá a kék-fehérekhez – az Old Traffordról egyébként is elvágyódó 25 éves csatárral. Elképzelhető, hogy a „vörös ördögök” szurkolói mit gondolnak eddigi kedvencükről.

„Nem vagyok áruló, ezt tudják a United szurkolói is. Az első évem kifejezetten jól sikerült az Old Traffordon, de a másodikban jöttek a problémák, amelyek akkor kezdődtek, amikor Sir Alex igazolta Dimitar Berbatovot. Attól kezdve szinte nem is beszélt velem. Nem volt helyem a csapatban, s olyan dolgokért is engem tett felelelőssé, amelyekhez semmi közöm sem volt” – indokolta a váltást Tévez. A klubváltáshoz Argentínából is kapott segítséget a hazája válogatottjában már félszázszor szereplő támadó.

„Diego Maradona üdvözölte a váltást, látja rajtam, hogy boldog vagyok. Márpedig ő csak olyan játékosokkal akar elutazni a jövő évi vébére, akik jól érzik magukat klubcsapatukban. Honfitársammal, Pablo Zabaletával együtt játszunk majd a Cityben, nagyon sokat beszélgettem vele mostanában, egészen fantasztikus jövőképet festett a csapatról” – lelkendezett a labdarúgó, aki első nyilatkozatában bajnoki címet ígért a City rajongóinak. S még mielőtt bárki mosolyogna a kijelentés komolytalanságán, nem árt, ha felidézi: Tévez még csupán 25 esztendős, de nyert már bajnokságot Argentínában a Boca Juniors, Brazíliában a Corinthians, Angliában pedig a Manchester United mezében – kétszer is. Nem mellesleg2004-ben olimpiai aranyérmes is lett Athénban. Tudja, miként lehet igazi bajnok valakiből.

„Azért is választottam a Cityt, mert a vezetők pontosan ismerik a képességeimet és azt is, hogy mit akarok elérni. A tulajdonosok és az edzőm, Mark Hughes is tisztában van a csapat lehetőségeivel, ők is tudják, nem álom a bajnoki cím. Persze ehhez még tovább kell erősíteni az együttest” – mondta Tévez.

A vezetők nem is pocsékolják az idejüket. Ha a híreknek hinni lehet, nagyon közel állnak Emmanuel Adebayor szerződtetéséhez, s még a Chelsea-nél érinthetetlennek tartott John Terry is hajlandó meghallgatni a City ajánlatát. Naná, a pénz nagy úr. A klubhoz közel álló források szerint Carlos Tévez fizetése heti 150 000 font lesz a kékeknél.

Így már a bajnoki címet is könnyebb megígérni a szurkolóknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik