Támogatás nincs, érem van

BALLÓK CSILLABALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2009.07.15. 23:19
Címkék

Szerda volt az első nap, hogy Európa-bajnokot avattak a felnőtteknél az eszéki sportlövő kontinensviadalon, és magyar sikernek is örülhettünk. Gerebics Roland a dupla traposok mezőnyében egyéni és országos csúccsal (144) harmadikként jutott döntőbe, és meg is tartotta helyezését, noha a dobogó második fokát is megcélozta a hármas szétlövésnél, ám itt hiába esett ki korán egy német versenyző, Gerebics végül alulmaradt svéd riválisával szemben.

„Nagyon rosszul kezdtem az első sorozatot a selejtezőben, pedig az edzésen jól sikerült az a pálya. Dupla hibát követtem el, ami megbocsáthatatlan. Nem is értettem, mi történt, mert jó formában éreztem magam, mindenki, aki szakmailag számít nekem, itt volt körülöttem, úgyhogy egy kicsit el is szomorodtam ezután” – mondta Gerebics, aki azonban a selejtező második felére felszívta magát, így döntőzhetett. Ott aztán megint nem sikerült a verseny első harmada: „Rögtön az első lövést elhibáztam, de utána szerencsére belejöttem. Úgy éreztem magam, mint egy gép, mint a penge, úgy vágtam szét a korongokat, éreztem a ritmust, még ha az egyik utolsó lövésemet el is hibáztam. Sajnálom, hogy nem sikerült megszereznem a második helyet, de elfogyott a levegőm.”

Gerebics helyezése azért is nagyra értékelendő, mert a jelenleg az Angyalföldi PLE színeiben versenyző dupla trapos saját egyesületének megalapításán fáradozik, és ha vége a versenyszezonnak, újra szponzorkeresésre adja a fejét, tehát nincs könnyű helyzetben. „Sajnos keveset tudok készülni, és ha nem kapom meg a MOB-tól a külön támogatást, ezt az eredményt sem tudtam volna elérni, mivel az idén nem jutottam volna ki korábban a nemzetközi porondra. Érzem magamban a lehetőséget, tudom, hogy tartósan ott lennék a nemzetközi élmezőnyben, ám az anyagi hátterem meglehetősen szűkös. Azt hiszem, ezt az évet még az APLE-ban viszem végig, a télen pedig az lesz a feladatom, hogy a következő idényre beindítsam az egyesületemet, és szponzort találjak” – mondta Gerebics, akit akkor értünk utol telefonon, miközben doppingvizsgálatra várt.

A futócél sajnos már nem olimpiai szám, de lövőink, különösen Sike József azért továbbra is kitesznek magukért. Sike mindössze egy körrel maradt le a dobogóról a normál szám gyors sorozatát követően, pedig a lassú után még holtversenyben második volt. A nők kisöbű sportpuska fekvőben vetélkedtek, ám a számban nagyon erős Joó Éva elmaradt a várakozástól, és csak a 19. lett. A junior futócéllövő férficsapat azonban a magyar tábor nagy örömére a harmadik helyen végzett, Borsos Bence, Sikéhez hasonlóan, egy körrel maradt le a dobogóról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik