Esernyővel Tajvanon

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2009.07.15. 23:19
Címkék

Ahogy a kínai nagyhatalom meg akarta mutatni az erejét a tavalyi pekingi olimpia megnyitóján, úgy szeretne most elkápráztatni mindenkit a hozzá képest aprónak számító sziget, a Kínától is függő, de mindig függetlenedni akaró Tajvan. A világjátékok csütörtöki, kao-hsziungi megnyitóján a Csodálatos sziget című, nagyszabású műsort adják elő, mely a világ születésével kezdődik; a helyszínen 30 ezer néző gyönyörködhet benne.

Aztán bevonulnak a sportolók, mint az olimpián, és elkezdődik a legnagyobb esemény azoknak, akiknek sportága nem szerepel az olimpián.

Hogy milyen kaliberű megnyitóra lehet számítani, azt az előzetes hírek is példázzák: az eseményt követő tűzijáték is két és fél órás.

A mieink egyébként három turnusban repülnek/repültek el Tajvanra: az utolsó utazó csapat e héten még itthon van, az aerobikosok még nagyon kemény edzésekkel készülnek a világjátékokra, aztán vasárnap hajnalban felszáll velük is a repülőgép.

Az ejtőernyős címvédő, Asztalos István viszont már több napja földet ért a helyszínen (nem ejtőernyővel), szerdán pedig esernyővel ment a városházára akkreditáltatni magát, mivel leszakadt az ég. Rengeteg a csapadék a távol-keleti szigeten, nagy a pára és nagy a meleg: emiatt is kihívás a világjátékokon helytállni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik