A magyaros tempó nem kifizetődő

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2009.07.13. 23:19
Címkék

A középpályán fogyott (Kiss Zoltán, Mario Bozsics, Bori Gábor és a brazil Jucemar távozott), a hátsó vonalban gyarapodott az Újpest: a lila-fehérek két válogatott védője tért vissza a Megyeri útra az egyidényes kölcsönszerződés lejártával. Vaskó Tamás Avellinóból, Vermes Krisztián Rotterdamból tért haza.

„Újra légiósnak állnék,ha nem is feltétlenül Hollandiában, más futballkultúrákra is kíváncsi vagyok – mondta a Spartától hazatérő védő. – Nagyon jó tanulóév volt, több területen is fejlődtem. Taktikai érettség, technika képzettség, gyorsaság – mindenben lehet előrelépni, ha akarunk. Nem túl bonyolult a felállás: a futballnak más a ritmusa Hollandiában, mint Magyarországon. Ha a kezdő csapatba akarsz kerülni, mindent nagyobb sebességgel és pontosabban kell végrehajtanod, különben nincs sanszod. Akkor is esélytelen vagy, ha nem bízol magadban, azaz fel kell vállalni a harcot, a versenyfutást és a cselezést is, mindegy, hogy védőről vagy támadóról van szó.”

Ha egyszemélyesre szűkítjük a látószöget, akkor a bukaresti fellépést Vermes Krisztián vizsgájaként is felfoghatjuk. Az extra kurázsi mindamellett csütörtökön a komplett csapatnak is elkelne, a Steaua aligha magyaros tempót diktál majd az Európa-liga-selejtezőn. Kérdés, milyen hangulatban vág neki a bekk (továbbgörgetve: az Újpest) a romániai összecsapásnak: szerényen, magabiztosan, vagy „éljük túl” attitűddel.


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik