A húszéveseké lehet a világ

K. A.K. A.
Vágólapra másolva!
2009.07.13. 23:19
Címkék

Az eddigi névadó főszponzor, a Fehérép Rt. már nem támogatja az EHF-kupában induló fehérvári női kézilabdacsapatot, amely ezentúl Alcoa FKC néven szerepel – hangzott el a klub szezonnyitó sajtótájékoztatóján. Sótonyi László csapatának nemcsak a neve változott, hanem játékoskerete is átalakult: a tavalyi gárdából 11 kézilabdázó távozott.

A meghatározó játékosok közül Siti Eszter sérülés miatt, úgy tűnik, felhagy a játékkal, Vaszari Virág Vácra, Emberovics Míra a Népligetbe szerződött. Sladjana Djerics és Verica Nikolics Szerbiában folytathatja, Sonata Vijunaité az olasz Salerno játékosa lett. Az AFKC két légióssal kezdte meg hétfő délután a felkészülést: a litván válogatott átlövő Laima Bernataviciuté és az orosz Krisztina Triscsuk még egy évig biztosan marad.

Az alaposan megfiatalodott keretbe érkezik a Debrecen és a Ferencváros korábbi válogatott kapusa, Pastrovics Melinda, a Spanyolországból hazatérő Rádl Tímea, valamint a Győrből igazolt juniorválogatott Horváth Bernadett. Emellett tehetséges ifjúsági és juniorválogatottak kaptak bizalmat, így a keret átlagéletkora alig éri el a húsz évet.

A fehérváriak az első hét után napi három, majd két edzéssel készülnek a szeptemberi bajnoki rajtra. Tizennégy edzőmérkőzést játszanak, köztük a BL-döntős Hypo Niederösterreich ellen, és megrendezik a hagyományos kétnapos Terszol-kupát is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik