Még az edző is elégedett volt

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.07.12. 00:13
Címkék
Bár a Ferencváros 3–2-re kikapott az angol másodosztályban szereplő Barnsleytól, Bobby Davison elégedett lehet csapatával, s ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy szerződteti a sheffieldi edzőtáborban a Fradival készülő Carlos Alcántarát, és a másik két próbajátékost is megpróbálja az Üllői útra hozni. A vasárnap hazautazó FTC kerete a Hertha-meccsig már nem edz – hogy frissen és győzelmi eséllyel lépjen pályára kedd este Dárdai Pál együttese ellen.

A válogatott csatár mielőtt bepakolt a Fradinak kijelölt öltözőbe, nosztalgiatúrát tett a klubházban: végigsétált az öltözőfolyosón, fényképezkedett a falon lógó fotói előtt, majd kisétált az akkor még üres stadionba. És bár a kezdő sípszó előtt mindenki kedvesen üdvözölte, s a hogyléte felől érdeklődött, a meccsen már vele szemben sem volt barátság: a Ferenczi István vezette első félidei FTC roppant kemény, agresszív futballt játszó társasággal találta szembe magát, amely vezetést szerzett, ám fizikailag nem tudott felülkerekedni riválisán. A ferencvárosi sorcserét követő második negyvenöt percben sem volt nyomasztó mezőnyfölényben a házigazda, s bár több helyzetet alakított ki, mint a zöld-fehérek, reális eredmény született – amivel Bobby Davison is elégedett volt a találkozó után.

„A felkészülés első szakaszán vagyunk túl, ebben az időszakban akkor elégedett az edző az előkészületi mérkőzések után, ha a játékosai kifulladásig hajtanak, s a találkozót erőnléti edzésnek fogják fel – mondta Bobby Davison. – Ha az erőállapotunk megfelelő szintre kerül, játékban is képesek leszünk előrelépni. Dicséret illeti a keretet az elmúlt hét munkájáért, kemény napokon vagyunk túl, de mindenki becsületesen, grimasz nélkül végezte a feladatát. Rengeteg edzést vezényeltünk a srácoknak, ezért a Hertha-meccsig már nem lesz gyakorlás, hogy a német sztárklub ellen friss társaság léphessen pályára – győzelmi reménnyel.”

Nemcsak a ferencvárosi játékosokkal, hanem a tesztelésen lévő légiósok produkciójával is elégedett volt az FTC angol mestere: a pénteken két évre szerződtetett, a Villarreal akadémiáján nevelkedő Joaquín Pastor után a másik spanyolt, Carlos Acántarát is leigazolta a Fradi, és ha a futballistákat képviselő ügynökökkel is sikerül dűlőre jutni, Cory Sinnott és Adnan Ahmed is az Üllői úton folytathatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik