Közös edzés a klasszissal

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.07.10. 23:05
Címkék
Túl van utolsó sheffieldi edzésén az Angliában túrázó Ferencváros, amelyen két United-nagyágyú is részt vett: noha Lee Hendrie és David Carney – az FTC vezetőségének tájékoztatása szerint – pusztán vendégeskedett Bobby Davison tréningjén, nem lehet kizárni, hogy a későbbiekben az Üllői úton folytatják. Az elmúlt héten tesztelt Joaquín Pastor mindenesetre már hivatalosan is az FTC játékosa.

Miközben a hét eleje óta tesztelt Joaquín Pastor hivatalosan is csatakozott a Ferencvároshoz, és két évre szóló szerződést kötött a klubbal, a péntek délelőtti edzésen két új arc is feltűnt Bobby Davison gyakorlásán – mindketten otthonosan mozogtak a United akadémiáján. Bár az esetleges spekulációkat elkerülendő, az FTC angliai összetartását a helyszínen követő vezérigazgató, Berki Krisztián rögvest hangsúlyozta, hogy a magyar csapattal korábban már összeboronált Lee Hendrie, valamint az ausztrál válogatott David Carney csak vendégeskedik a zöld-fehéreknél, az elmúlt napok ismeretében nem zárható ki az érkezésük. A hét elején a Sheffield United igazolt labdarúgója, Ajmen Tahar kapcsán is azt nyilatkozta a zöld-fehér vezetőség, hogy kizárólag Magyarországon profiskodó barátjára, Samuel Wedgburyre való tekintettel engedélyezte az algériai légiósnak az egyszeri mozgást – speciel azóta is közösen készül a ferencvárosiakkal. Ráadásul az utánpótlás-válogatott pályafutását évek óta figyelemmel kísérő francia nyelvű honlap már kész tényként közli, hogy Ajmen Tahar a Fradihoz szerződik.

Az mindenesetre a pénteki labdás feladatoknál is feltűnt, hogy mind Lee Hendrie, mind David Carney jelentős erősítés lenne az FTC-nek: a tréning első részét United-szerelésben teljesítő, ám a kétkapus játék során már zöld felsőt húzó futballisták különösen a lövőgyakorlatoknál kápráztatták el a fradistákat – a korábban 251 Premier League-meccsen szereplő, az angol válogatottban is bemutatkozó Lee Hendrie többször kilőtte a felső sarkot – kapásból.

De mit keresnek egyáltalán az edzőközpontban, miközben Kevin Blackwell Máltán vezényli a United felkészülését? Nos, a sheffieldi centrumban tartja magát az a feltételezés, hogy mindkét válogatott futballistáról hajlandó lemondani a klub, és azt sem cáfolták, hogy ha nem bukkan fel érdeklődő, és a játékosok sem ellenkeznek, összejöhet a házon belüli tranzakció. Noha a Villarreal akadémiáján nevelkedő, karrierjét immár hivatalosan is az Üllői úton folytató 21 éves Joaquín Pastor igazolásával stabilizálódott a védelem, a jelentős erősítésben reménykedő FTC-szurkolók akkor várhatnák izgalommal a Ferencváros budapesti bemutatkozását (az FTC július 14-én 19 órától a Herthát fogadja), ha a többi tesztelésen lévő, illetve egyes gyakorlást látogató külföldiek is csatlakoznának a csapathoz. Sok idő már nem áll Bobby Davison rendelkezésére, pénteken edzett utoljára Sheffieldben a Fradi, a szombati Barnsley-meccset követően már csak a hazaút szerepel a programban.

Ugyan arról nem tudni, mekkora tömeg várja majd a Ferihegyre vasárnap délután érkező küldöttséget, de ha hasonló ütemben fogynak a Hertha-mérkőzésre szóló jegyek, mint az elmúlt napokban, zsúfolt lelátók előtt debütálhat az élvonalba visszakerülő Fradi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik