A tűzoltás már sikerült

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2009.07.10. 23:05
Címkék
A péntek a döntés napja – hallhattuk korábban Diósgyőrből, és bár nem úgy indult, hogy esélyt kap a DVTK, azért a nap végére csak jó híreket hallhattak a játékosok.

Vajon hol az alagút vége? – fogalmazódott meg a kérdés immáron egyre több diósgyőri szimpatizáns fejében. A napok ugyanis egyre fogytak, két hét múlva bajnoki nyitány, ám a piros-fehérek háza táján még mindig nem lehetett nyugalomról, megoldásról beszélni. Pedig úgy tetszett, hogy a hét végére felgyorsulnak az események.

Péntek délelőtt Orosz Lajos, Miskolc alpolgármestere látogatta meg a labdarúgókat az öltözőben. (Hiányzott a társak közül Drasko Vojinovics, aki értesülésünk szerint Nyíregyházán tárgyalt átigazolása ügyé­ben). A városatya köszönetet mondott az edzésre készülődő játékosoknak a türelmükért s azért, mert nem hagyták el a piros-fehér alakulatot. Ugyanakkor azt is bejelentette: Miskolc vezetősége mindent elkövetett a csapat megmentése érdekében, és estére megoldást ígért. Információink szerint ekkor már kettőre szűkült a választható tulajdonosok száma, mivel a Hell energiaital-gyártó cég nem kívánt tulajdonosi szerepet vállalni. Választási lehetőséget az egykori diósgyőri labdarúgó, Mogyoródi Gábor által képviselt csoport, illetve a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Kht. (a cég többségi tulajdonosa Miskolc város önkormányzata) kínált. Délután azonban elmaradt a várva várt bejelentés, a csapat hat óra után néhány perccel Benczés Miklós vezetésével szomorúan elindult gyakorolni.

Pedig mivel a szükséges iratokat és dokumentációt Dlusztus Imre és munkatársai már csütörtökön előkészítették, „mindössze” az maradt nyitott kérdés, ki veszi át a labdarúgócsapatot működtető Diósgyőri FC Kft.-t.

Nos, péntek este váratlan fordulat történt. Az edzés végén a labdarúgók meglehetősen feldúltnak és türelmetlennek mutatkoztak, ám ekkor megérkezett az öltözőbe Nagy Béla, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Kht. ügyvezető igazgatója, és fontos bejelentést tett.

„Orosz Lajos alpolgármester úr felhatalmazásával közöltem a labdarúgókkal, hogy az elkövetkezendő időben a DSM Kht. lesz a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság tulajdonosa. Szeretném hangsúlyozni, hogy valószínűleg csak addig, amíg megnyugtató és véglegesnek tekinthető megoldást nem találunk. Szeretnénk biztosítani a fejlődést, és sínre tenni a diósgyőri labdarúgás jövőjét. Azt is elmondtam a játékosoknak, hogy hétfőn megkapják elmaradt járandóságuk harmadrészét” – mondta érdeklődésünkre Nagy Béla.

Hogy valójában ki is az ideiglenes megmentő? A Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Kht.-t Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a „DAM DIÓSGYŐR” Diósgyőri Acélművek Ipari és Kereskedelmi Rt. hozta létre 1999 novemberében. A kht. működteti a diósgyőri sportkomplexumot, amely több versenysportág képviselőinek is otthont ad. A stadion 1939-ben épült – a kor követelményeinek megfelelően. A 625ezer pengős költséggel létrehozott nagypálya minden igényt kielégített, s 25 ezer néző láthatta a találkozókat.

A jelek szerint tehát a tűzoltás sikerült, most már alighanem biztosan elindulhat az élvonalban a csapat, ám ahhoz, hogy rendben be is fejezze a bajnokságot, szükség lenne egy "igazi" befektetőre is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik