Hosszú idő után lehet új főnöke az edzőknek

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2009.07.09. 23:32
Címkék

Alighanem bejön a papírforma, Prukner László lehet a honi edzőképzés irányítója.

Lapunkban már megírtuk: miután a korábbi szövetségi kapitány, Bicskei Bertalan felmondása után megüresedett a poszt, azt az élvonalbeli Kaposvári Rákóczi vezetőedzője töltheti be.

Noha az MLSZ első emberének, Kisteleki Istvánnak sűrű napja volt csütörtökön, arra is szakított időt, hogy egyeztessen az edzőképzés irányítására felkért Prukner Lászlóval. Igaz, a személyes találkozó ezúttal elmaradt, ám ez nem lehetett akadálya annak, hogy telefonon beszéljenek az edzőképzést érintő kérdésekről.

„Két nappal ezelőtt beszéltem Prukner Lászlóval, akkor abban maradtunk, hogy miután a Rákóczi visszatér Szerbiából, ismét egyeztetünk – mondta az MLSZ elnöke, Kisteleki István. – Ez megtörtént, a véleményünk pedig semmit sem változott: a szakembert szeretnénk felkérni az edzőképzés irányítására. Van még egy-két technikai részlet, amely további átbeszélést igényel, abban ugyanakkor nézetazonosság van közöttünk, hogy a munkáját Nagy Tamás segítse.”

A Rákóczit több mint hat esztendeje edző Prukner László korábban már elmondta: egyfelől hatalmas kihívásnak tartja a felkérést, másrészt kételyek is vannak benne, hiszen a pozícióhoz nemcsak hazai, hanem nemzetközi elfogadottság is szükséges.

„Tartanak még az egyeztetések a részletekről, vagyis egyelőre nem jelenthető ki, hogy én lennék az edzőképzés vezetője – felelte a helyzetét firtató kérdésre Prukner lászló. – Elmondtam az elnök úrnak, hogy egyetlen ember képtelen szakmailag megfelelő munkát végezni, ugyanakkor ha az általam javasolt Nagy Tamással megegyeznek a részletekben, illetve az UEFA elfogadja a személyünket, belevágunk a feladatba. Továbbra is állítom, a magyar futballban megvan a megfelelő tudás, és biztosra veszem, közös, alkotó tevékenységgel nem vallunk szégyent. Hiszek abban, hogy munkánkkal mindenki támogatását kiharcoljuk.”

Egyébként sokak félelme, hogy az élvonalbeli edzősködést és az edzőképzés vezetését Prukner László nem tudja majd megoldani, alaptalan. A miértre a válasz roppant kézenfekvő: a tanfolyamokra olyan szakemberek (is) járnak, akik valamely csapatnál vagy éppen a válogatottnál vannak alkalmazásban, így a tanfolyamok ideje alatt csak heti egy nap elfoglaltságot jelent a munka...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik