Eligazolt a japán csatár

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2009.07.09. 23:32
Címkék
Honma Kazuo is távozott Diósgyőrből, a támadó Nyíregyházára szerződött. Az újabb baljós előjel dacára a vezetők nyugodtan várják a csütörtöki szövetségi vizitet, az önkormányzat pedig egy energiaital-gyártóval folytat megbeszéléseket.

Alighanem igaza lesz Dlusztus Imrének a csütörtöki szövetségi vizsgálódással kapcsolatban. A DVTK ügyvezetője ugyanis kedden azt nyilatkozta lapunknak, hogy a licencadminisztráció diósgyőri látogatása nem több formalitásnál. A szövetségből kapott információink szerint a piros-fehér klub háza táján minden rendben van – legalábbis a korábban beadott és elfogadott papírok szerint. Elvégre a júniusi fizetéseket elutalták, létezik üzleti terv, az pedig szíve joga egy csapat vezetőségének, hogy kiket igazol – igazol-e egyáltalán. Azt a százmilliós költségvetési hiányt meg csak kimagyarázzák valahogy a diósgyőriek…

A vizsgálóbizottság a tapasztalatokat összegzi, és továbbítja a licencadó testülethez. Ez utóbbi dönt arról, szükséges-e egyáltalán bármilyen lépést tenni a DVTK ellen.

Persze jó két héttel a bajnoki nyitány előtt túlzás lenne azt állítani, hogy minden szép és jó Diósgyőrben. Kedd délután például Benczés Miklós megbízott edző már nem számíthatott Honma Kazuo munkájára, a japán légiós ugyanis telefonon közölte a szakvezetővel, hogy a Nyírségbe utazik. A középpályán és a támadók között egyaránt bevethető labdarúgót szerette volna elcsábítani a szomszédvár, a felek egyeztető megbeszélésre ültek asztalhoz. Nos, a megbeszélés nem tartott sokáig, szerdára eldőlt, hogy a japán játékos távozik Diósgyőrből, s két évre szóló szerződést írt alá a Spartacushoz. Ő egyébként a tizenkettedik labdarúgó, aki szedte a sátorfáját és máshol igyekszik megtalálni boldogulását.

Benczés Miklóst nem is a távozás ténye, hanem annak módja lepte meg.

„Nem volt benne a levegőben Honma Kazuo eligazolása – fogalmazott az edző. – Kedden kétszer is beszéltünk telefonon. Este azt mondtam neki: megértem, hogy elutazik Nyíregyházára, mindössze annyi a kérésem, hogy hallgassa meg az ajánlatot, de ne írjon alá. Ha már eddig kitartott, legyen még egy kicsit türelemmel, és várja meg az új menedzsment elképzeléseit, terveit. Nekünk ugyanis azt ígérték, hogy tíz napon belül megoldás születik, s a határidő pénteken telik le. A játékos megígérte, aztán másképp cselekedett. Végül is megértem, de voltunk olyan kapcsolatban, hogy joggal vártam: legalább telefonon bejelenti nekem a döntést. A japán emberek mentalitásáról sokat hallottam, tapasztaltam is, ez nem arra emlékeztetett.”

Arra a kérdésre, hogyan lehet úgy csapatot építeni, hogy szinte minden nap távozik egy játékos, azt válaszolta: nem neki kell csapatot építenie, ő egyelőre csak az edzéseket vezeti. Erre kérték meg, önmagát átmeneti megoldásnak tartja, meg egyébként is hiányzik a tapasztalata. Benczés Miklós szerint az új trénernek nem lesz könnyű dolga, mert sok jó labdarúgó ment el Diósgyőrből.

Közben a háttérben folyamatos tárgyalások zajlanak a DVTK megmentése érdekében. Baranyi Sándor tulajdonos régóta szeretné eladni futballcsapatot működtető vállalkozását (a Diósgyőri FC Kft.-t), eddig azonban nem érkezett a szegedi üzletemberhez értékelhető ajánlat. Szerdán egy energiaitalt gyártó cég neve röppent fel, mint lehetséges megmentőé.

Orosz Lajos miskolci alpolgármester szűkszavúan kommentálta érdeklődésünket.

„Mivel a klub régóta vívja élethalál harcát, igyekszünk segíteni – fogalmazott az alpolgármester.– Az elmúlt hetekben rengetegtárgyalást folytattunk, több cég vezetőjével váltottunk szót. Az egyik a Hell energiaital-gyártó cég. Azt szeretnénk, ha a borsodi, miskolci emberek összefognának, és közösen, vállvetve segítenék a DVTK-t. Tudom, a helyzet meglehetősen zűrös, bennem például a legrosszabb időket idézi fel, de a remény hal meg utoljára. Nem akarok az események elé menni, éppen ezért csak annyit mondok, hogy körvonalazódik egy megoldás, amely hosszabb távon sínre teheti a diósgyőri labdarúgás ügyét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik