A főszerepben: Balázs Attila

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2009.07.07. 23:09
Címkék

A bolgárok elleni csapathoz képest egy helyen módosult a magyar férfi Davis-kupa-válogatott kerete: a vádlisérüléssel bajlódó, jelenleg a legjobb világranglistás helyen álló Kellner Ádám (365.) helyére az Amerikában tanuló és ott edző Lukács Dénes (1042.) került be a Moldova elleni találkozóra készülő együttesbe, amelynek tétje az euroafrikai zóna II. csoportjában való bennmaradás lesz. A csapatot Lukácson kívül kipróbált játékosok alkotják: Balázs Attila (415.), Bardóczky Kornél (625.) és Varga Róbert (648.) vár még bevetésre.

A keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Kellner sérülése ellenére is csak a bennmaradás lehet a cél a hétvégi gödöllői összecsapáson. „Andrei Gorban a moldovaiak legnevesebb játékosa, a többiek amolyan »sötét lovak« – mondta a magyar csapat kapitánya, Baranyi Szabolcs. – Mivel Bardóczky Kornél kisebb sérüléssel küszködik, így őt az első napon valószínűleg pihentetem, és először csak szombaton, párosban lép pályára. Ez azt jelenti, hogy az egyesküzdelmekben Balázs Attila viseli a legnagyobb terhet, de bízom benne, hogy megbirkózik a feladattal. Terveim szerint a pénteki egyesmeccseket ő, illetve Lukács Dénes vívja majd, míg a szombati párost a Davis-kupában eddig veretlen Bardóczky Kornél, Varga Róbert duóra bízom. A vasárnap pályára lépőket az első két nap eredményeinek függvényében jelölöm ki.”

A sorsolást csütörtökön 13 órakor tartják a párharc helyszínéül szolgáló gödöllői Kiskastélyban, míg a mérkőzések pénteken 12.30, szombaton 14, vasárnap pedig 11 órától kezdődnek. A belépés mindhárom napon ingyenes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik