Német meglepetés

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2009.07.05. 23:16
Címkék

Megszületett a férfi strandröplabda-szakág 1997 óta íródó világbajnoki történelmének első európai győzelme, miután a Julius Brink, Jonas Reckermann német kettős nem mindennapi menetelés után megnyerte a norvégiai vb-t.

Nem az amerikai kontinensről származó páros korábban csak két ezüstéremig jutott, ám ezúttal a németek teljesen megérdemelten nyerték meg a tornát: egyetlen meccset sem vesztettek, és útjuk során az egyenes kieséses szakaszban olyan „áldozatokat szedtek”, mint a korábbi olimpiai és világbajnok Emanuel Rego, Ricardo Santos brazil kettős (a negyeddöntőben verték meg 2:1-re), illetve a regnáló olimpiai és világbajnok amerikai Todd Rogers, Phil Dalhausser duó. Ezután a fináléban az első kiemelt brazil kettős legyőzése már csak könnyed ujjgyakorlat volt a németek számára. „Ez őrület! Itt az ideje az ünneplésnek!” – mondta a finálé után Brink, aki hétfőn, azaz ma ünnepli 27. születésnapját – így aztán duplán boldog lehet a vb-címmel.

A hölgyeknél az elmúlt hat évben egyeduralkodó, ez idő alatt két olimpiai és három világbajnoki címet szerző Kerri Walsh, Misty May-Treanor páros hiányát (Walsh májusban adott életet gyermekének) honfitársaik, April Ross és Jennifer Kessy használták ki a legjobban, és megszerezték első vb-elsőségüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik