Esőben is 64 méter

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2009.07.05. 23:16
Címkék

Nem kímélte az eső vasárnap délután a Honvéd nemzetközi versenyét. Bár meleg, napsütéses időben kezdődött a gála, csúszós pályán fejeződött be a viadal. A legjobb eredményt elérő Kővágó Zoltán ki sem használta két utolsó lehetőségét, nem akarta megkockáztatni a sérülést. Pedig a Honvéd diszkoszvetője azért sietett haza Madridból, ahol szombat este harmadik helyezést szerzett a GP-versenyen, hogy hazai pályán is induljon. Látványos dobásokkal melegített, de az első kísérleténél (63.88) az eső már szemerkélni kezdett. A második dobása 64.02 méteres lett, ezt követően azonban az egyre csúszósabb körben nem tudott javítani.

„A körülményeket figyelembe véve elégedett vagyok, hiszen az időjárás szombaton sem volt jó, Madridban erős hátszél fújt – mondta Kővágó. – Jól kezdtem az évet, s bár ez volt a kilencedik versenyem, közben keményen edzek, készülök az augusztusi világbajnokságra.”

Ugyanezt teszi a súlylökő Kürthy Lajos, ő is kemény munka mellett lépett dobókörbe, s nyerte meg a számát 19.84 méterrel. Az egyik szeme sírt, a másik nevetett Kiss Dánielnek. Örült, mert 13.51 másodperccel nyerte meg a 110 méteres gátfutást, és bosszankodott, hiszen a megengedettnél erősebb hátszél elfújta az egyéni csúcsát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik