Két rossz lehetőség

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2009.07.01. 23:03
Címkék

Nem ilyen százéves jubileumról álmodoztak a miskolci futballdrukkerek. A kedden kiadott közleményből világosan kiderült, hogy a Szeviép Zrt. kivonul a helyi labdarúgásból. Baranyi Sándor korábban egy nyilatkozatában utalt arra, hogy távozhat, de megtehette volna ezt elegánsabban is, nem úgy, hogy gyakorlatilag az utolsó pillanatban lép le a süllyedő hajóról.

Teljes tehát a bizonytalanság, senki sem tud semmit, az idő pedig vészesen múlik. A korábban távozott hét labdarúgó mellé immáron csatlakozott Deszpot Viskovics, valamint Borisz Milicsics is, nekik ugyancsak jelentős összeggel tartozik a klub. Szerdán már Szélpál Tamásra sem számíthatott a szakvezetőség, ugyanis a 21 éves középpályás Debrecenben gyakorolt. Ezzel tízre nőtt a távozók létszáma.

Dlusztus Imre ügyvezető igazgató talán az egyetlen bizakodó.

„Szélpál Tamás iránt nemcsak a Debrecen, hanem a Nyíregyháza is érdeklődik – közölte az ügyvezető. – A fiatal középpályás még sehová sem írt alá. Ami pedig saját sorsomat illeti: addig maradok a DVTK ügyvezetője, amíg nem rendeződnek a klub dolgai. Valakinek majd át kell adnom a hiteles dokumentumokat, és ezzel megszűnik a szerepem. Hogyan alakulhat a tulajdonlás kérdése? Két lehetőség kínálkozik. Baranyi Sándor piaci áron értékesíti a futballcsapatot működtető kft.-t, vagy pedig egy jelképes összegért, mondjuk öt forintért lemond a tulajdonosi jogokról. A Szeviép miskolci szerepvállalása sok tanulsággal szolgált: semmiképpen sem szabad ott sportvezetői feladatokat ellátni, ahol a helyi közösség, a vállalkozói kör nem áll teljes mellszélességgel saját csapata mellé!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik