Csak az UEFA makacskodik…

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.07.01. 00:16
Címkék

Két hírt hallhattunk kedden az Újpesttel kapcsolatban. A skót Celtictől származó információk szerint az Európai Labdarúgószövetség (UEFA) nem engedélyezte, hogy a vezetőedzőnek kiszemelt William McStay a skót klub alkalmazottjaként a Megyeri úton vállaljon munkát – a szervezet szabályaival ellentétes, hogy két nemzetközi kupában induló együttes szakmailag ilyen mértékben kapcsolódjon egymáshoz. Ezen kívül Joe Böröcz, a lila-fehérek külföldi ügyeiért felelős igazgatója kedden Glasgow-ban tárgyalt és onnan üzent, hogy szerdára foglaljon az Újpest két repülőjegyet, az egyiket neki, a másikat pedig William McStaynek.

Vagyis az UEFA állásfoglalása ellenére is a skót szakember lehet az újpestiek vezetőedzője. Az európai szövetség keddi megkeresésünkre nem erősítette meg, hogy bármiféle határozat is született volna az ügyben, de nem elképzelhetetlen, hogy a Celticnek jó súgói vannak.

A megoldás az lehet, hogy az Újpest valóban szerződteti William McStayt, aki elhagyja a Celticet. Joe Böröcz kedden egész nap a skót klub vezetőivel egyeztetett arról, miként lehet megoldani a problémát. A késő estébe nyúló egyeztetések végén aztán a két klub képviselői megállapodtak, így minden akadály elhárul a szakvezető hivatalos bemutatása elől.

„Megegyeztem a Celtic vezetőivel arról, hogy szerdán jelentünk be mindent hivatalosan – mondta Joe Böröcz. – Az Újpest vezetőedzője azonban Willam McStay lesz, aki szerdán délután munkába áll, előbb csatlakozik a csapathoz Bükfürdőn, majd este a lengyel Wisla Kraków elleni edzőmérkőzésen már ő irányítja az együttest.”

Vagyis ezzel lezárult az Újpest több mint egyhetes kálváriája.

A lila-fehérek szakmai stábját a skót szakember vezeti, akinek az egyik segítője, honfitársa Joe McBride, a másik pedig Aczél Zoltán lesz, s velük együtt dolgozik a kapusok felkészítéséért felelős Pálinkás András. A lila-fehérek szerda este 18.30 órakor az ausztriai Kolfidischben mérkőznek meg a Wislával. Willie McStay feladata – amellett, hogy sikeres legyen az Újpesttel – szerteágazó lesz, hiszen továbbra is kapcsolatban marad a Celtickel, amelynek közép- és kelet-európai tehetségeket kell felkutatnia. A két klub együttműködése többek között arról szól, hogy azokat a játékosokat, akiket a szakember kinéz a Celticnek, először Újpesten tesztelik. Vagyis a lila-fehérek keretében hamarosan feltűnhet néhány ígéretes cseh, szlovák, román, horvát vagy éppen szerb futballista is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik