Koncentráltan játszottak

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.06.29. 01:08
Címkék
A Románia-kupa harmadik napján ismét győzött a magyar a férfi vízilabda-válogatott, amely brutális verést mért (15–2) a szebb napokat látott oroszokra, ám a szombati, románok elleni kudarc miatt így is csak a torna második helyén végzett.

Alaposan felpaprikázhatta a magyar együttes tagjait a szombati, románok ellen elért kellemetlen eredmény (5–6), erre utal, hogy vasárnap délben nagyon megverték Oroszországot.

Több mint két negyeden át gólt sem kaptunk – a kapusok közül Szécsi Zoltán pihent, Gergely István és Nagy Viktor kapott lehetőséget –, sőt mire a néhány éve még nagy riválisnak számító oroszok (Sydneyben velük játszottuk az olimpiai döntőt) betaláltak, addigra Magyarország már tíz lőtt gólnál járt, a vége 15–2-es győzelem lett. A magyarok ráadásul nemcsak eredményesen, hanem látványosan is pólóztak, több szépségdíjas gólt szereztek.

„Abból a szempontból játszott szerepet a románok elleni mérkőzés, hogy másként álltunk a meccshez – kezdte értékelését Kemény Dénes. – Nem becsültük le az ellenfelet, nem ért minket meglepetés, és nem kellett kapkodni. Az elejétől kezdve koncentráltan, jól játszottunk.

A szombati vereség nagy pofon volt, mindenkit megviselt, senki sem hitte, hogy megtörténhet ilyesmi. Ahogyan az egyik játékos fogalmazott, ha a helyzeteink felét belőjük, sima a meccs, ehelyett dekoncentráltak voltunk, kapkodtunk. Tudunk gyerekcsapatként viselkedni, de a következő időszakban biztosan nem lesz ilyen. A vereségekből a legkönnyebb tanulni.

A sima győzelmeknél nehezebb arra gondolni, hogy meglepetés érheti az embert. Vasárnap sem ment minden magától, de nagyon koncentráltan, odafigyelve játszottunk.”

A kapitánytól megtudtuk, Szécsi mellett a vasárnapi meccs másik kimaradója Hegedüs Gábor volt, aki a szakember döntése értelmében csatlakozik a hétfőn Belgrádba utazó universiadeválogatotthoz. Az egri pólósra a balkezesek oldalán számított a kapitány, de Madaras Norbert, Kiss Gergő és Hosnyánszky Norbert is remek teljesítményt nyújtott, s ez az ő keretben maradásukat indokolta.

Amikor a torna tapasztalatairól kérdeztük, Kemény Dénes hangsúlyozta, sokat kell még dolgozniuk, de ha a világbajnokság csoportmeccseit is beleszámítjuk, akkor még egy hónapja van erre a válogatottnak, amelynek játékán egyelőre látszik, hogy később kezdte a munkát, mint a riválisok.

„A világligán sem vettünk részt, azok a meccsek is hiányoznak. Összességében azt mondanám, az összeszokottság, a játéksémák pontos végrehajtása hiányzik. A románok sokkal szervezettebben védekeztek és támadtak” – mondta Kemény Dénes.

A játékosok most két nap pihenőt kapnak a kapitánytól, a felkészülés szerdán folytatódik, a hét második felében a válogatott a románokkal kétkapuzik majd, csütörtökön pedig Cegléden hivatalos meccset is játszik a két együttes. Hegedüs Gábor búcsúját követően 16 játékos alkotja a magyar keretet, ami azt jelenti, a római világbajnokságig még egy kapussal és két mezőnyjátékossal lesznek kevesebben a Keménylegények. A kapitány örülne ha az Unicum-kupára (július 10–12.) meglenne a csapata, de azt mondta, akkor sem fog kétségbeesni, ha csak a torna után hirdet keretet.

A torna gólkirálya a román Cosmin Radu lett 7 góllal, a második Kiss Gergely (6), a harmadik pedig Hosnyánszky Norbert (5).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik