Nehéz helyzetben vannak a DVTK próbajátékosai

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2009.06.27. 23:39
Címkék

Ilyen sem volt az utóbbi évtizedekben! A DVTK szombat délután előkészületi mérkőzésen Borsod-Abaúj-Zemplén megye válogatottjával találkozott, és a 90 perc kitűnő hírverésnek bizonyult. Nagy Gábor és Koszta Péter mindent elkövetett annak érdekében, hogy valóban ütőképes együttest toborozzon, de az edzőknek igen nehéz dolguk volt, hiszen az alacsonyabb osztályokban még javában tart a nyári szünet. Ennek ellenére Tiszaújvárostól Cigándig érkeztek labdarúgók.

Ugyancsak ilyen szándékkal érkezett a héten Diósgyőrbe Romániából Fodor Lóránd és Hadár Adrián, valamint Szerbiából Milan Nikolics. Mindhárom játékos arról igyekezett meggyőzni a szakvezetőséget, hogy helye van a DVTK keretében. Igen ám, csakhogy Benczés Miklós ebben a kérdésben legfeljebb javaslatot tehet! Köztudott, hogy a pályaedző egyelőre megbízottként vezeti a foglalkozásokat, s hiába nyeri el tetszését valamelyik külföldi, elképzelhető, hogy a leendő edzőnek más elképzelései lesznek.

Ez az, ami szerfelett nyugtalanítja a diósgyőri szurkolókat. És persze az is, hogy eddig nyolc meghatározó labdarúgó távozott, miközben egyetlen számottevő futballistát sem szerződtetett a klub. Ráadásul a napokban is többen hiányoztak az edzésekről: Burány Zoltán sérülését gyógyíttatja, a Szolnokról kölcsönszerződése után visszatérő Kerényi Gábor jelenleg Nyíregyházán tartózkodik, Lipusz Norbert sérülés miatt hagyott ki néhány foglalkozást, Lippai Ákos pedig beteget jelentett.

Szombaton egyébként délelőtt is benépesült a diósgyőri stadion. Az U19-es csapat a feljutásért játszott visszavágót a Kaposvárral (nyolcszáznál is többen látogattak ki a találkozóra!). Az első mérkőzésen a somogyiak 2–0-ra nyertek, így a szombati gól nélküli döntetlen bőven elegendő volt a sikerükhöz. A hazaiak ultrák szektorából néhányan a lefújást követő bírói sípszó után beszaladtak a pályára, szerencsére azonban atrocitás nem történt...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik