Liszkai Szilveszter: Szeged!

BALLÓK CSILLABALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2009.06.27. 23:39
Címkék
Szerződés még nincs, szóbeli megállapodás viszont van: Liszkai Szilveszter, az MKB Veszprém kapusa a Pick-Szegednél folytatja pályafutását, kölcsönjátékosként. A válogatottban is nagyszerűen helytálló fiatal hálóőr a több játéklehetőség miatt távozik Veszprémből, ám klubja hosszú távon számít rá, ezért nem szeretne végleg megválni tőle.

Minőségi ugrás a Tatabányához képest. Anélkül, hogy bárkit megbántanánk, Liszkai Szilveszterrel nagyot fordult a világ február óta. Az MKB Veszprém játékosa a Tatabányánál szerepelt kölcsönben, amikor Marian Cozma brutális meggyilkolásakor Ivan Pesic kapus is súlyosan megsérült. Liszkai visszatért csapatához, és példaképe, Dejan Perics mellett szerepelt az együttesben, valamint a válogatottban is bemutatkozhatott. A PLER elleni bajnoki elődöntőben Perics is megsérült, onnantól pedig az ifjúsági korú Andorka Gáborral karöltve tartották a frontot a kapuban.

A nyáron azonban visszatér a Veszprémbe Fazekas Nándor, és ha Perics is felépül, Liszkainak nem sok esélye lenne mellettük labdába rúgni. Érthető hát, ha a fiatal kapus máshova vágyik: „Egy évet töltök kölcsönben Szegeden, ami a tatabányai időszakhoz képest nagy kihívás. Veszprémben a két klasszis kapus mögött nem sok lehetőség jutott volna nekem, és ugyan furcsa lesz Perics nélkül dolgozni – nagyon sokat tanultam tőle –, hozzá kell szoknom ehhez a helyzethez is” – mondta Liszkai, aki a szerb Dragan Marjanaccal véd majd Szegeden. „Személyesen nem ismerem, csak a pályán láttam, de az alapján nagyon jó játékosnak tartom. Két fiatal kapus közül valószínűleg a pillanatnyi forma dönti el, ki véd” – tette hozzá Liszkai, aki nem véletlenül csupán kölcsönben szerepel a Tisza-partiaknál, hiszen a tavaszi teljesítménye meggyőzte az MKB-t, hogy hosszú távon lehet számítani rá. „Nekem is vannak még terveim Veszprémben: ha Perics visszavonul, szeretném átvenni a helyét. Ehhez még nagyon sokat kell dolgoznom, de Szegeden meglesz a lehetőségem a folyamatos fejlődésre” – mondta a fiatal kapus, akire nagy szüksége lesz a csongrádiaknak, mivel Puljezevics Nenad Lazarevacra igazolt.

A szerződésre már nem kell sokat várni. Lele Ambrus, a Szeged ügyvezető elnöke megerősítette a Nemzeti Sportnak a szóbeli megegyezés tényét: „Tárgyalunk a Veszprémmel, a megbeszélések jól haladnak. A szóbeli megállapodás mellett minél hamarabb szeretnénk írásban is rögzíteni a feltételeket.” Az biztos, hogy Szegeden nem unatkoznak: kedden tartanak elnökségi ülést, amelyen többek közt eldől az edző, Vladan Matics sorsa is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik