Már előkerült a melegítő

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.06.25. 23:12
Címkék
Egyre aktívabb William McStay. Az Újpest leendő skót vezetőedzőjét továbbra sem tekinthetjük hivatalosan szakvezetőnek, de egyre sűrűbben ad tanácsokat, és már a melegítő is előkerült. A korábban sérüléssel bajlódó Rajczi Péter pedig immár teljes értékű munkát végez.

Napi két edzéssel készül az Újpest a román Steaua elleni Európa-liga-selejtezőre, illetve a bajnokság őszi szezonjára. A lila-fehérek helyzetét nem könnyíti, hogy az olykor őszies időjárás miatt rendre felázott talajú pályán kell készülniük. A Megyeri úti futballisták már több Bük környéki pályát is bejártak, ám az utazgatásnál is kellemetlenebb, hogy a keddi, St. Pölten elleni edzőmeccsük is elmaradt. Így az edzéseken egyre aktívabb skót vezetőedző, William McStay csak pénteken, az osztrák Trenkwalder elleni találkozón láthatja először futballozni új csapatát.

Ezen a mérkőzésen már pályán lehet Rajczi Péter, akinek az előző bajnokság hajrájában eltörött a lábujja, s emiatt három mérkőzést ki kellett hagynia. A csatár már jól van, és elkezdte a labdás edzéseket is.

„Örülök, hogy meggyógyult a lábam, bár a csütörtök délelőtti edzésen Tisza Tibor rálépett, és azóta érzek némi fájdalmat – mondta a csatár. – A legjobb, hogy ismét a többiekkel együtt készülhetek, sokkal kellemesebb így edzeni, mint egyedül. Egyvalamivel van csak problémám: elszoktam a labdától. Persze hamarosan ez is megoldódik, és akkor már valóban minden a legnagyobb rendben lesz.”

A lila-fehéreknél napok óta téma, hogy William McStay, a Skóciából szerződtetni kívánt szakember hivatalosan egyelőre még nem nevezhető a csapat vezetőedzőjének, mert hiába dolgozna a Megyeri úton, továbbra is a Celtic alkalmazottja maradna. Az ilyen irányú és mértékű összefonódást pedig az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tiltja, s nem engedi nevezni a két együttest a sorozatba. Sallói István szerdán már azt nyilatkozta, hogy csak az UEFA véleményén múlik, miként alkalmazzák a szakembert (vagyis hogy a Celtic vagy az Újpest fizeti-e), de csütörtökre máris változott a helyzet.

„Willie McStay csütörtökön már aktívabban részt vett az edzésen – árulta el Rajczi Péter. – Ráadásul mi, játékosok úgy tudjuk, hogy mindenképpen ő lesz a vezetőedző. Délelőtt már melegítőben jött az edzésre, s egyre többször adott tanácsot.”

Vagyis a lila-fehérek a szigetországira hasonlító időjárás mellé skót edzőket is kaptak, s valóban munkába állt a William McStay, Joe McBride duó. Az első „randi” azonban semmi meglepőt sem hozott.

„Olyan volt, mint a többi edzés, bemelegítés, játék, futás, délután pedig egyéni képzés szerepelt a programban – folytatta a csatár. – Volt néhány instrukciója, de semmi megdöbbentőt sem mondott vagy kért. Nem volt olyan feladat, amelyet valahol még ne végeztem volna. Persze az új szakembernek még nem lehet túl sok tapasztalata velünk kapcsolatban, ahogy nekünk sem vele. A taktikáról még nem esett szó, vagyis nem tudom, hogy új játékrendszert kell-e gyakorolnunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik