Szigeti helyszínelők

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.06.23. 23:06
Címkék
Hétfő délelőtt szakadó esőben tartott nyilvános edzést a világbajnokságra készülő férfiválogatott, majd a gyakorlást örömteli bejelentés követte, mivel újabb szponzor csatlakozott a pólószövetséghez.

„Milyen jó nekik! Olyan szívesen belecsobbannék a vízbe!”

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok juthattak eszünkbe mostanáig, amikor a július második felében sorra kerülő világbajnokságra készülő férfi- (és női) válogatott edzésein jártunk, hiszen a pólósok nyitott medencében, remek időben gyakorolhattak.

Nos, a hétfői tréningre ez nem volt igaz, tekintve, hogy mire kiértünk a Széchy uszodához, a szemerkélés helyett már intenzíven esett, és azokban a pillanatokban egy cseppet sem kívánkoztunk a medencébe, nem irigykedtünk a játékosokra.

A segítők közül Mátéfalvy Csaba tetőtől talpig beöltözve, széldzsekiben dirigálta a kapusok gyakorlását, lábtempóztatott a mezőnyjátékosokkal, Bíró Attila viszont dacolt a hideggel, és fürdőköpenyben nézte végig az edzést. Kemény Dénes szövetségi kapitány előbb az eresz alá húzódott, majd mintha csak az Ének az esőben című film castingján jártunk volna, a hatalmas napernyőt a vállára támasztva, Gene Kellyként adta az utasításokat a játékosoknak.

Az úszással, lábtempózással és lövőgyakorlatokkal tarkított edzés végeztével Kemény Dénes szavait hatalmas üdvrivalgás fogadta, majd Biros Péter csapatkapitánytól megtudtuk, mi volt a szakvezető bejelentése: elmarad a hétfő délutáni edzés, így legközelebb kedd reggel találkozik a csapat, amikor elutazik Gyöngyösre, ahol szerda estig (az utolsó gyakorlás egyben barátságos meccs is lesz) az universiadeválogatottal kétkapuzik.

A tréning lezárásaként is várt még feladat a pólósokra, mivel a szövetség új támogatójának kérésére csapatfotózáson vettek részt a pólóban és fürdőnadrágban didergő játékosok. Sokat javított az egyébként sem rossz hangulaton, amikor előkerültek a baseballsapkák: a sötétkék fejfedők kapcsán Kis Gábor meg is jegyezte, úgy festenek bennük, mint a rendőrök. „Biros Peti tényleg úgy néz ki, mint egy igazi helyszínelő” – mondta nevetve Hosnyánszky Norbert, az Uniqa szerepvállalását bejelentő sajtótájékoztató előtt.

Az eseményen megtudtuk, hogy az Uniqa a Magyar Vízilabda-szövetség arany fokozatú támogatója lesz 2012. december 31-ig. Kemény Dénes kiemelte, „Jelentős lépés az Uniqa részéről, hogy kiáll az olimpiai bajnok vízilabda-válogatott mellett”. Tény, mindenképpen örömteli, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben újabb támogató csatlakozott a szövetséghez. A szponzoráció konkrét összegéről nem esett szó, de információnk szerint nyolcszámjegyű támogatást nyújt az Uniqa a szövetségnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik