Kazi a harmadik győztesünk

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2009.06.23. 23:06
Címkék

Bergenben a csapat Európa bajnokság első osztályába tartozó országok küzdelmének második napján is született magyar győzelem. A júniusban jobbnál jobb eredményeket elérő Kazi Tamás a norvég városban is remekelt. Ezúttal nem az volt a célja, hogy megjavítsa egyéni csúcsát (1:45.55), hanem hogy győzzön 800 méteren. A debreceni futó kitűnően versenyzett, s 1:48.99 perccel biztosan lett első, így csatlakozott a szombaton kalapácsvetésben diadalmaskodó Pars Krisztiánhoz és a négyszázon győztes Petráhn Barbarához – a csapatnak ő is 12 pontot szerzett.

Kiss Dániel ugyancsak közel volt a bravúrhoz. A 110 méteres gátfutásban a nyolcadik gáton befogta az addig vezető Gregory Sedocot, s már úgy tűnt, hogy övé a győzelem, amikor a holland futó a kilencedik gátban megbotlott, oldalba vágta a magyart, és mindketten elestek. Annak ellenére, hogy Kiss enyhébb sérülést szenvedett, felállt, a pontszerzés érdekében befutott a célba. Sedocot kizárták a versenyből.

Férfi diszkoszvetésben az észt Gerd Kanter első kísérletével eldöntötte a versenyt, 67 métert ért el. Mögötte Kővágó Zoltán lett a második, aki legjobbját, a 63.44 métert utolsó próbálkozására dobta. Két 4x400 méteres váltónk jutott be még az első háromba, a nők 3:35.55 perccel másodikként, a férfiak 3:08.54 perccel harmadikként értek célba. A legszínvonalasabb küzdelmet a férfi gerelyhajítás hozta, ebben a számban a nagy páros, a finn Tero Pitkämäki és a norvég Andreas Thorkildsen csapott össze. Ezúttal a világbajnok volt eredményesebb, Pitkämäki 86.78 méterrel idei legjobbját érte el, ezzel megelőzte a kétszeres olimpiai bajnok Thorkildsent (85.04). Jövőre a csapat Európabajnokságon a két kiváló dobó már nem találkozhat, mivel a pontversenyben a finnek a fehéroroszok mögött másodikok lettek, ezzel felkerültek a szuperligába.

A magyar csapat nyolcadikként végzett, biztosan őrizte meg helyét az első osztályban, a két kieső Svájc és Szerbia. ½

Eredmények a 16. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik