Földre szállt istenek

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.06.21. 00:35
Címkék
Telt ház előtt, óriási közönségsikert aratva rendezték meg pénteken a Vodafonearanygálát, amelyen az elmúlt három olimpia hősei szálltak vízbe.

Zeusz főisten (szerepében Ke mény Dénes) és további tizenkilenc isten szállt alá pénteken a Margitszigeten, akikhez további hat hérosz csatlakozott a Vodafone-aranygálára, amelyen az elmúlt három olimpia tizenkilenc aranyérmese – a további két bajnok, Fodor Rajmund és Märcz Tamás nem tudott részt venni a gálán – szállt vízbe, kiegészülve hat olyan pólóssal, akik fontos szerepet játszottak Kemény Dénes válogatottjában, de olimpián nem, „csak” vb-n és/vagy Eb-n szereztek aranyérmet.

Ha valaki túlzásnak érezné, hogy isteneknek tituláljuk a bajnokokat, annak látnia kellett volna a gálamérkőzést megelőző egy órát. Elmondhatatlan örömöt jelentett, hogy a „valóságsóhősök” és a „csinált” sztárok világában végre igazi csillagokat láthattunk, akik megfeszített munkával szolgáltak rá arra, hogy egy ország kedvencei legyenek. Tízperces turnusokban, négyes csoportokban dedikáltak a klasszisok, akiket szabályosan megrohantak a rajongók, könyvre, poszterre, jegyre gyűjtve az aláírásokat. Az interjúsátor is pillanatok alatt dedikálósátorrá alakult, így autogramok osztogatása közepette tudtuk csak elcsípni egy-egy szóra a kedvenceket.

„Talán egy kamion is kevés lenne, ha elhoztuk volna az öszszes aranyérmünket” – jegyezte meg Benedek Tibor, arra utalva, micsoda sikereket ért el a Kemény-csapat. Kiemelte, milyen remek kezdeményezés a gála, amelyen együtt lehetnek az olimpiai bajnokok, s hozzátette: sajnálja, hogy Fodor és Märcz nem vehetett részt az eseményen. Klubtársa, Madaras Norbert arról beszélt, számára azért is örömteli a gála, mert Reccóban elszokott ettől a fajta rajongástól, de most újra örömmel élte át. „Nagyon jó itthon, már évek óta nem volt részem ilyenben, egyszerűen fantasztikus” – mondta a 2000es bajnok Varga I Zsolt, aki immár a hetedik évét tölti légiósként. De az itthon játszóknak is különleges volt a péntek este, ekkora tömeg azért őket sem fogadja minden alkalommal.

A gálamérkőzésen a Kemény Dénes kapitány által kialakított csapatok tökéletesen kiszolgálták a lelkes közönséget, tucatnyi látványos gólt lőve. S bizony igaza volt Madaras Norbertnek, még egy gálameccsen is látható volt, a sportág javát szolgálnák a kísérleti szabályok: a kisebb pálya, az eggyel kevesebb mezőnyjátékos, a lerövidített kiállítási idő, a sarokdobás eltörlése.

A hatalmas közönségsikert látva nem lennénk meglepve, ha a jövőben a szépségkirálynők a világbéke és a cuki szandálok mellett szabadtéri – olimpiai bajnokokat felvonultató – pólómeccsekért kampányolnának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik