Nyugalomban edzenek

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.06.18. 22:59
Címkék
Keddtől péntekig Balatonfűzfőn edzőtáborozik a július második felében sorra kerülő világbajnokságra készülő férfiválogatott, amely csütörtök délelőtt nyilvános tréninget tartott.

„Nagyon fáradt vagyok. Azt hiszem, a délutáni edzésig nem csinálok mást, csak alszom – mondta Hosnyánszky Norbert a délelőtti gyakorlás végeztével. – Jó lenne, ha időnként otthon is lenne erre lehetőség, de sajnos nem mindig megoldható.”

Az olimpiai bajnok pólós szavaival egybecsengett Kemény Dénes véleménye is, aki kiemelte, azért is jó Balatonfűzfőn, mert nyugodtan készülhetnek. Nemcsak arra gondolt a kapitány, hogy nincsenek újságírók az tréningeken, hanem senki és semmi sem zavarja a játékosokat, csak az edzésekkel kell foglalkozniuk. A pólósok rendkívül szorgalmasan gyakorolnak, szerdán például vállalták a délelőtti három és fél órás gyakorlást, amelyre azért volt szükség, hogy a délutánra tervezett feladatok egy részét elvégezzék, mivel így egy nyolc kilométeres gyalogtúrán vehettek részt a kerettagok, akik a hétfői „vaddisznós” torta után ezúttal egy igazi vaddisznót is elfogyaszthattak, mivel a túrát követően grillezés volt napirenden.

A csütörtöki edzésen is ti­zen­nyolcan gyakoroltak, ami azt jelentette, hogy a keret két, kisebb sérüléssel bajlódó pólósa is vízben lehetett. Egyikük, Hegedüs Gábor még szerda reggel arra ébredt, hogy meglehetősen fáj a nyaka. „Minden bizonnyal elfeküdtem, olyan volt, mintha becsípődött volna. Részt vettem a szerdai edzés egy részén is, de akkor elég lassan melegedett be, s alig múlt el a fájdalom, csütörtökön viszont szinte már semmit sem éreztem” – mondta az Eger szélsője. A keret másik sérültje Hegedüs csapattársa, Hárai Balázs. „A jobb vállam fáj, elképzelhető, hogy túlerőltettem, vagy esetleg az úszások előtt nem melegítettem be megfelelően. Folyamatosan javul, de ezen a héten még pihentetem, ezért nem lőttem a mai edzésen sem. Hétfőre már minden rendben lesz” – tudtuk meg az egri centertől, aki azért ballal próbálkozott, igaz, egyszer éppen a kapu előtt úszkáló Bundschuh Eriket találta fejbe.

A pólósok tréningjét követően sajtótájékoztatónak adott helyet a fűzfői uszoda, amelyen Simóka Bea sportszakállamtitkár bejelentette, hogy az állami sportvezetőség tervei szerint a Balatoni Általános Olimpiai Központ részévé tennék a fűzfői sportlőteret, ezáltal komplex szolgáltatást nyújtó létesítmény jönne létre. Török Ottó, a Nemzeti Utánpótlás- és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fűzfői uszoda kapcsán energiaracionalizálási programot indítanak. Hozzátette, ez működő konstrukció, hasonló fejlesztési és megtakarítási program már megvalósult a budapesti Hajós Alfréd uszodában. A lőteret üzemeltető Nitrokémia Zrt. a tervek szerint egyforintos áron adná el a lőteret a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek, amely már állami kézbe adhatja. Erős János, az olimpiai központ igazgatója elmondta, a létesítmény szolgáltatásait hamarosan strandröplabda- és strandfocipálya átadásával bővítik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik