Két Ferencváros Európában

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2009.06.18. 22:59
Címkék

Másodszor is bosszús lehet az FTC női kézilabdacsapata, hogy a Győr elveszítette a Viborg ellen az idei BL-döntőt. Elek Gábor és tanítványai annak idején kétszeresen is szurkoltak legnagyobb honi ellenlábasuknak a dán együttes elleni végjátékban: egyfelől mint másik magyar csapatnak, másfelől mert győri siker esetén közvetlenül a BL-főtáblára került volna a bajnoki ezüstérmes Fradi.

A viborgi diadal viszont azt eredményezte, hogy a népligeti együttes érintve volt a csütörtöki BL-selejtező sorsolásán, és a nyári szabadság alatt izgalommal várhatta, nehogy megkapja a KEK-győztes dán FCK-t, Anja Andersen csapatát.

Megkapta. Október 2. és 4. között így vele, az ukrán HK Szmarttal, továbbá egy előselejtezőbeli ellenféllel kell megküzdenie az egyetlen továbbjutó helyért.

Miután Bécsben a Fradit az első kalapból sorsolták – többek között a 2008-as BL-győztes orosz Zvenyigoroddal együtt –, bár balszerencsés, idei eredményei alapján azért messze nem kilátástalan a helyzete. Persze jelentősen növelné esélyeit, ha megrendezhetné a négyes tornát, ebben viszont nemigen reménykedhet. A sorsolás itt is ellene volt, először az ukránok dönthetik el, akarnak-e vagy sem házigazdák lenni. Ha a pénzügyi veszteségtől való félelem miatt nemet mondanak, a dánok jönnek a sorban, márpedig az valószínűtlen, hogy ők is azt mondják, inkább idegenben, a Népligetben akarják megvívni a BL-szereplésről döntő csatát.

„A lehető legrosszabb ellenfél számunkra az FCK, de szurkolunk azért, hogy inkább az ukránok legyenek a házigazdák, s ne a dánok. Ez lényegesen növelné a továbbjutási esélyeinket” – mondta Elek Gábor, az FTC edzője. A selejtezőcsoportok második helyezettjei – a kiírástól függően – valamelyik másik európai kupasorozatban folytathatják szereplésüket.

A csoportok negyedik tagja az előselejtezőből kerül ki. Az előselejtezőben svájci, török, görög, holland, olasz, portugál és szerb csapat játszik a továbbjutásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik