Három magyar is bokszol

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.06.17. 22:53
Címkék
Az Universum Box-Promotion hivatalosan is bejelentette, augusztus 22-én Budapesten gálát rendez, amelyen ringbe lép Balzsay Károly, Bedák Zsolt és Bedák Pál – Erdei Zsolt viszont nem.

Pletyka szinten már rebesgették, de a szerdai sajtótájékoztatón Christof Hawerkamp, a német klub médiafelelőse bejelentette, augusztus 22-én Budapesten Universum-gála lesz, amelynek már biztos résztvevője Balzsay Károly, Bedák Zsolt és Bedák Pál. „Több oka is volt, hogy Budapest mellett döntöttünk: egyrészt magyar ökölvívóink hazai szorítóban bokszolhatnak, s az Universum mindig is elégedett volt a magyarországi rendezvények színvonalával. Továbbá ez idő tájt a magyar főváros ad otthont a Bokszvilágszervezet (WBO) kongresszusának, így szinte logikus is, hogy a WBO világbajnoka, Balzsay Károly Budapesten küzdhet, hogy második alkalommal is megvédje nagyközépsúlyú világbajnoki címét” – mondta Hawerkamp.

Balzsay Károly (21–0, 15 K. O.-T. K. O.) Hamburgba utazása előtt így nyilatkozott a sajtótájékoztatón: „Rendkívül örülök, hogy második címvédésemre Budapesten kerülhet sor. Ellenfelem, Robert Stieglitz kemény bokszoló, de legyőzöm. Szeretném, ha minél többen szurkolnának nekem a helyszínen.” A Syma-csarnok ökölvívó-események alkalmával 5500 néző befogadására alkalmas, és amikor két évvel ezelőtt Erdei Zsolt és Balzsay Károly (utóbbi még nem világbajnokként) is bokszolt a létesítményben, mintegy 4500-an szurkoltak nekik.

A Balzsay csapattársa, Lukas Wilaschek legyőzésével a WBC nemzetközi bajnokságát megszerző Robert Stieglitz (35–2, 21) második vb-címmeccsén bokszolhat. „Kemény mérkőzés lesz, de nem adom olcsón a bőröm. Az különösen megnehezíti a dolgom, hogy Balzsay hazai közönség előtt mérkőzhet. Láttam a Gyenyisz Inkin elleni meccsét, amikor elnyerte a világbajnoki övet, s nagyon jó bunyóst ismertem meg benne” – árulta el a 28. életévét két nap múlva betöltő német.

Balzsay erre – már műsoron kívül – csak annyit mondott: „Iszonyatosan fog hajtani, s nem csak a lehetőség miatt. Olyan bokszoló, aki egy pillanatig sem hagyja nyugton az ellenfelét. Jön majd előre, kihajtaná belőlem a lelket is.”

S hogy mit jelent a léleknek, hogy magyar közönség előtt bokszol honfitársunk? Bedák Zsolt (13–0, 3), akinek egyelőre ismeretlen az ellenfele, és aki profiként másodszor lép ringbe hazai földön, így véli: „Egészen más ilyenkor az atmoszféra. Német nyelvterületen általában nekünk szurkolnak egyesületünk, a Spotlight miatt, de egészen más, amikor magyarok kiabálják a nevemet” – így az idősebb Bedák fivér, aki itthon védheti meg először a WBO kispehelysúlyú Európa-bajnoki címét. Hozzátette, már megkezdte a felkészülést Hamburgban, csak a sajtótájékoztató és öccse miatt jött haza, de aztán mindkét Bedáknak irány a német kikötőváros.

A légsúlyú Bedák Pál (4–0, 2) először bokszol profiként Magyarországon. „Nem lesz szokatlan a közönség, sőt kimondottan örülök, hogy Budapesten bunyózom” – mondta Pimpa.

A sajtótájékoztatón szóba került az is, Erdei Zsolt miért nem résztvevője a gálának. Hawerkamp azt mondta, ebben az időszakban, ilyen rövid idő alatt képtelenség volt ellenfelet találni a WBO félnehézsúlyú világbajnokának. „Zsolt és az Universum is nagy mérkőzésről álmodik, és nem rajta, valamint rajtunk múlt, hogy nem lesz a budapesti gála szereplője” – árulta el az Universum sajtósa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik