Barta már ugorhat

BALLÓK CSILLABALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2009.06.15. 02:26
Címkék

Az egyméteres műugró or szágos bajnokság legnagyobb hiányzója Barta Nóra volt, aki a vasárnapi viadal előtt azzal riogatta a nem kevés meglepetést produkáló mezőny tagjait (lásd keretes írásunkat), hogy jól kivitelezett talpas ugrásokkal ő is benevez az utolsó pillanatban.

Ha Barta-talpasokban nem is, szélben bőven volt részük a margitszigeti Széchy Tamás uszodában versenyzőknek: a pontozóbírókat árnyékoló napernyő például nem egyszer felmondta a szolgálatot.

Barta Nórát jó volt ismét vidámnak látni, s örömteli, hogy talpast már tényleg ugorhat. Nem is csoda, ha fel volt dobva, elvégre a gerincsérvműtétjét végző dr. Varga Péter Pál engedélyezte a kemény munka folytatását.

Pekingi 3 méteres döntősünk a héten kezdte el az ugróedzéseket, és bár egyelőre nehézkesen mozog, aggodalomra semmi ok. Persze ez az időszak még korántsem nevezhető felkészülésnek, inkább „visszaszoktatásnak”, de Bartának legalább már nem fáj a dereka. Jelenleg az okozza a legnagyobb problémát számára, hogy az izomzata nagyon elmerevedett a kényszerpihenő alatt, amivel nemcsak az edzéseken, hanem a parton is meggyűlik a baja, a földön heverő táskájáért például igen nehezen tudott lehajolni.

„Nyolc hónapig nem lazítottam, amit meg is érzek, de ez természetes. Akkor tudok majd újra úgy edzeni, mint régen, ha teljesen kilazulok, amire körülbelül egy hónapon belül kerülhet sor, de nehéz bármit is megjósolni” – mondta Barta, aki így biztosan kihagyja a júliusi római világbajnokságot.

A továbbra is rendszeres gyógytornás kezelés alatt álló sportoló viszont nagyon elszánt, mindent a 2012-es londoni olimpiának rendel alá, és igyekszik a műtéttel járó kihagyás pozitív oldalát nézni. „A hosszú leállás arra is jó volt, hogy kipihenjem magam, így teljesen ráhangolódtam a munkára, és gond nélkül felkelek reggel fél hatkor. A lelkesedésem csak fokozódott, a céljaim pedig változatlanok: érmet szeretnék nyerni Londonban” – mondta Barta, aki semmitsem kapkod el, s a visszatéréséig hátralévő időt minél jobban szeretné kihasználni.

Edzőjével, Ligárt Balázzsal végre időt szakíthatnak a technikai hibák kijavítására, amit korábban a sűrű versenynaptár miatt mindig el kellett halasztaniuk. „Nemcsak visszahozzuk az ugrásokat, hanem pontosítjuk is őket, hogy a jövőben ezzel már ne legyen gondunk” – tette hozzá Barta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik