A sportbíróság dönt

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2009.06.15. 23:24
Címkék

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a Gyirmót SE: az NB II Nyugati csoportjában aranyérmes, ám a hőn áhított élvonalbeli rajtengedélyt meg nem kapó győri kiscsapat vezetői nem adták fel a reményt, hogy hamarosan hozzájutnak az induláshoz szükséges klublicenchez. Noha a gyirmóti szempontból eredménytelenül záruló licenceljárás után még az MLSZ elnöksége is megvizsgálta, történt-e hiba az elbírálás során, a meghallgatások során kiderült: a klub alkalmazottai – jórészt a fiatal, e téren járatlan technikai vezető, Pintér Dávid – hibát hibára halmoztak, s gyermeteg adminisztrációs mulasztásokat követtek el. Ezért a felelősség is a gyirmótiakat terheli – nem a paragrafusok szerint eljáró licencadó testületet.

„Nem is vitatjuk, hogy határidőn túl nyújtottuk be az elbíráláshoz szükséges APEH- és VPOP-igazolást – ismerte el készségesen Horváth Ernő, a Gyirmót SE elnöke, egyben tulajdonosa. – Késlekedésünk hátterében tőlünk független technikai problémák álltak. A történet jól ismert: fiatal technikai vezetőnkkel az első hiánypótláskor aláíratták az átvételi jegyzőkönyvet, s azt a téves felvilágosítást adták neki, hogy minden rendben van a papírokkal.”

A gyirmótiak nem adják fel, abban reménykednek, hogy bebizonyosodik: önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe.

„Jogi képviselőnk, Dányi Szilárd az állandó választott Sportdöntőbíróságához fordul megoldásért – emelte ki Horváth Ernő, hogy nem ülnek ölbe tett kézzel. – Ez is jelzi, hogy bármeddig hajlandóak vagyunk elmenni az igazunkért. Természetesen betartjuk a játékszabályokat, a szövetség versenykiírását elfogadtuk, ezért polgári peres eljárást nem indítunk. Mivel az idő sürget, a bíróság tagjait záros határidőn belül összehívják, akik beidézik s meghallgatják az érintetteket. Fontos, hogy az ítéletet egyesületünk és a szövetség is tudomásul vegye és kötelező érvényűnek tekintse majd. Tudjuk, miben hibáztunk, ám szeretnénk, ha bebizonyosodna, önhibánkon kívül vétkeztünk. Egyébként is: a határidőn túl benyújtott papírok nem mutatnak tartozást, a licenceljárás igazgatója, Gertner Zoltán pedig úgy tájékoztatott, hogy a későn beadott dokumentumok alapján megkaphatnánk a rajtengedélyt.”

Ám nem zárható ki, hogy ez már mit sem számít.

„Nem akarok bűnbakot keresni – szögezte le a gyirmóti tulajdonos. – Technikai vezetőnk, Pintér Dávid benyújtotta felmondását, ám én nem fogadtam el. Várjuk csak ki, mi lesz a vége. Tévesek azok a híresztelések, hogy nem érdekel bennünket a feljutás. Ha így lenne, nem költöttünk volna mintegy négymillió forintot a licenckérelemre, illetve a jelentkezésre. Annyi pénzünk azért nekünk sincs, hogy két kézzel szórjuk…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik