Jöhet a hetedik!

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2009.06.11. 02:36
Címkék

A Stanley-kupa-címvédő Det roit Red Wings az idén is szerette volna már Pittsburghben rövidre zárni a finálét, ám a Penguins bizonyította, ezúttal nem adja olyan olcsón a bőrét, mint tavaly. A Pingvinek 2–1-re győztek a hatodik meccsen, így kivívták a mindent eldöntő hetedik mérkőzés jogát.

„Minden gyerek, aki az utcán vagy a szabadtéri pályákon elkezd hokizni, a Stanley-kupadöntő hetedik meccséről álmodik – mondta a találkozó után

a Pens csapatkapitánya, Sidney Crosby. – Fantasztikus lehetőség előtt állunk, egyetlen találkozón dől el a trófea sorsa. Győzni megyünk Detroitba!”

Hogy ezt megtehetik, nagyban a kapusuknak, Marc-André Fleurynek köszönhetik, aki a hatodik találkozó utolsó perceiben hatalmas bravúrral védte Daniel Cleary ziccerét. A kanadai szélső egy az egy ellen vezethette a korongot a Pittsburgh „ketrecére”, ám a sokak által szidott, és néha valóban hajmeresztő hibákat elkövető Fleury túljárt a rutinos csatár eszén. A mérkőzésen uralkodó küzdelemre egyébként jellemző, hogy – bár a Detroit az első harmadban mindössze háromszor(!) találta el a hazaiak kapuját – a Penguins játékosai nemegyszer vontak élő falat a kapujuk elé, és egy tömegjelenet után még az is megtörtént, hogy mind a hat jégen tartózkodó Penguins-játékos a kapu előtti kék krecliben feküdt a jégen.

Legutóbb 2006-ban volt hétmérkőzéses a döntő, akkor a Carolina Hurricanesnek volt szüksége a maximális mérkőzésszámra az Edmonton Oilers ellen. Ha a Pittsburgh nyerni tudna a péntek éjjeli hetedik találkozón Detroitban, 1971 óta tartó sorozatnak vethetne véget.

Ekkor fordult elő legutóbb, hogy a döntő hetedik meccsét meg tudta nyerni a vendégegyüttes. Az azóta eltelt időben hatszor rendeztek mindent eldöntő találkozót, ezeken kivétel nélkül a hazaiak örülhettek. Crosbyéknak viszont nem lesz idegen az érzés, hiszen az idén egyszer már nyertek hetedik meccset idegenben: a Keleti főcsoport elődöntőjében a Washington Capitals otthonában rendeztek gálaelőadást. A detroiti Joe Louis Arenában gyaníthatóan nem lesz ennyire egyszerű dolguk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik