Lázár Vilmos: eddig hibátlan

BALLÓK CSILLABALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2009.06.06. 23:41
Címkék
Az ob vecsési állomásán a Lázár testvérek játszották a főszerepet a kettes fogatok maratonhajtásában: Vilmos nyert, mögötte Zoltán második lett.

A kettesfogat-hajtók első vb-válogatóján az addig élen álló Lázár Vilmos felborult a maratonhajtás során. Vecsésen azonban a vb-re készülők második nagy erőpróbáján, amely egyben a nyílt ob fordulója, semmi gondja sem akadt a vb-címvédőnek, és a díjhajtás után ismét győzött. „Nehéz verseny volt, nagyon oda kellett figyelnem. A lovak jól mentek, de bennem volt még a fábiánsebestyéni kudarc – talán ennyi izgalom nem is ártott” – mondta Lázár Vilmos. Mögötte ezúttal is testvére, Zoltán végzett, aki igencsak megszenvedett a maratonhajtással. „A harmadik-negyedik akadálynál vettem észre, hogy az egyik lovammal valami nincs rendben, ezért le is lassítottam, és csak arra törekedtem, hogy épségben megússza a hajtást. Valószínűleg a fülledt levegő okozta rosszullétét, és azt, hogy nagyon elfáradt. Szerencsére semmi baja, így vasárnap az akadályhajtáson is befogom” – mondta Lázár Zoltán, aki elégedett az eredményével: „Nincs testvércsata, örülök neki, hogy a nehézségek ellenére is őrzöm a második helyemet.”

A négyeseknél Dobrovitz József végzett másodikként a hozzá hasonlóan világbajnok holland Koos de Ronde mögött, ám az összetettben továbbra is az ausztrál Exell Boyd vezet. „Kitűnően sikerült a verseny, pedig az egyik akadálynál tíz másodpercet eladtam. Az ausztrál lovai nem túl jó maratonosok, csak a biztonságra ügyelt” – mondta Dobrovitz, aki más felfogású ezen a téren: „Sosem tennék ilyet, mindig arra törekednék, hogy a következő számot is megnyerjem. Sajnos az első helytől messze vagyok, de nem adom fel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik