Foci a cirkusz helyett

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2009.06.04. 00:17
Címkék

Télen Dunaújvárosból Győr be, az Integrál-DAC-hoz, most pedig Sopronba teheti át székhelyét a Héger József vezette befektetői csoport.

„Együttműködési megállapodást kötöttünk az Integrál-DAC Sportegyesülettel – mondta Héger József. – Ebben rögzítettük, hogy az egyesület magára vállalja a létesítmény, illetve az utánpótláscsapatok fenntartását és működtetését. Viszont már a márciusi indulásnál tartozások szakadtak ránk. A stadionban kikapcsolták a villanyt, nekünk kellett kifizetni a számlát. Most kiderült, az utánpótlásra is kevesebb pénz jut, ezért nem látjuk biztosítottnak, hogy az egyesület teljesíteni tudja vállalásait. A június tizenhetedikei nevezési határidőig le kell adnunk az utánpótlás-együttesek listáját, különben a felnőttcsapat sem állhat rajthoz. Ezzel pedig gyakorlatilag veszélybe kerül a befektetésünk. Természetes, hogy elkezdtem másutt keresgélni…”

Héger József már Sopronban is kérdezősködött.

„Felhívott telefonon, ám nem beszéltünk túl sokáig – árulta el Csiszár Ákos, a soproni utánpótlásképzés első embere. – Másnap viszont megkaptam Héger József tervezetét, amelyben meg sem említette, hogy a DAC esetleg Sopronba költözne.

Arról volt szó csupán, hogy milyen feltételekkel biztosítanánk a győri csapat utánpótlásának hátterét. Erre azt válaszoltam, hogy az SC Sopron kizárólag soproni székhelyű klubbal hajlandó szerződést kötni, mert nem szeretnénk, ha fiatal tehetségeink máshol játszanának.”

A soproni városházán egyelőre nem téma a győriek költöztetése, pedig az önkormányzat sportkoncepciójában már korábban rögzítette, hogy 2010re NB II-es csapatnak kell(ene) lennie a városban.

Kézenfekvő megoldásnak tűnhet tehát a DAC befogadása, már csak az üresen tátongó stadion és a lakosok miatt is, akik nem bánnák, ha cirkusz helyett végre futballt is kapnának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik