Steinmetz kimaradt

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.06.01. 22:48
Címkék
Tizennyolc játékost nevezett meg pünkösdvasárnap Kemény Dénes, aki június 8-án kezdi meg a felkészülést a kiválasztottakkal a július második felében sorra kerülő római világbajnokságra. A keretben nem szerepel Steinmez Ádám, akinek nyaksérülése miatt további pályafutása is veszélybe került.

Ahogyan Kemény Dénes ígérte, két nappal a bajnoki döntő után megnevezte azt a 18 játékost, akik közül kiválasztja a római vb-re utazó tizenhármat.

„Nekem is érdekem, hogy még a július 10–12-i Unicum-kupa előtt meglegyen, melyik tizenhárom játékos készülhet a vébére. Ez esetben a margitszigeti tornát már a csapat összecsiszolására tudom felhasználni. Mivel azonban az általam korábban is szóvá tett okok miatt a szükségesnél néhány héttel rövidebb a közös felkészülés ideje nem biztos, hogy elég lesz a csapatkijelölésre a bukaresti torna és a több barátságos, valamint edzőmeccs tapasztalata. Ez esetben csak az Unicum-kupa után lesz vébécsapat” – mondta a kapitány a válogatott honlapján.

A pekingi bajnokok közül a keretnek nem tagja Varga Tamás, a válogatottságot lemondó Benedek Tibor és Molnár Tamás, s az idei nyarat kihagyó Kásás Tamás. A lista legnagyobb hiányzója Steinmetz Ádám.

Az Athénban olimpiai bajnok centernek egy áprilisi orvosi vizsgálat eredménye alapján csekély az esélye arra, hogy 2012-ben is élsportoló legyen, Kemény Dénes pedig csak olyan játékosokra számít, akik Londonban is ott lehetnek. Ráadásul a Steinmetz Ádámmal folytatott egyeztetés során arra jutottak, hogy ha van még hátra néhány szezon a pályafutásából, hasznosabb, ha a nyáron inkább pihen a még mindig csak 28 esztendős pólós.

„Műtött nyakkal játszom, amit minden mérkőzésen súlyos terhelés ér – mondta Steinmetz Ádám a vlv.hu-nak. – Egyelőre vállalom ezt a kockázatot, de még nem tudom, hogy meddig. Folytatom, de vigyáznom kell magamra, és nem szeretnék úgy járni, mint az olimpia előtt, amikor szívvel-lélekkel, legjobb tudásom szerint végigcsináltam a felkészülést, és gyakorlatilag a kerethirdetés hetében megsérültem. Az akkor történteket a mai napig nehéz feldolgoznom.”

Steinmetz Ádám várhatóan augusztus közepén (az újabb orvosi konzultációkat követően) dönt arról, visszamegy-e Kotorba, s hogy egyáltalán folytatja-e pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik