Nagy küzdelem, heves szócsaták

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.05.23. 23:58
Címkék
Az egri országos bajnokságon Módos Péter arany-, Lőrincz Tamás kisebb meglepetésre ezüstéremmel tért vissza hosszú sérülését követően. Az ob (egyik) legforróbb hangulatú meccsét Deák Bárdos Mihály és Virág Lajos vívta.

„Nem akarom még abbahagyni. A válogatottban nem szerepelek, de folytatom, mivel élvezem a birkózást. Fogyasztani nem volt kedvem, meg nem akartam megint nulla nullás meccseken tologatni Kiss Balázst meg Németh Ivánt, így kipróbálom magam egy súlycsoporttal feljebb.”

Virág Lajos mondta ezt az egri kötöttfogású országos bajnokság, a Marshall-kupa délelőttjén, amikor még csak reménykedtünk, hogy az elődöntőben összejön a két korábbi vasasos klubtárs, az immár egri Virág, illetve a diósgyőri Deák Bárdos Mihály összecsapása. Nos, a négy közé mindketten magabiztosan jutottak be, így hiába küzdött a 96 kilós Kiss Balázs a másik szőnyegen a döntőbe jutásért, két óra tájban minden szem a Deák Bárdos–Virág meccset figyelte. A két birkózó közt nagyjából húsz kiló súlykülönbség volt Deák Bárdos javára, aki az első menetben amolyan szumós megoldással kitolta Virágot a szőnyegről, aki ezt követően az állát fájlalta, majd később az orra is vérezni kezdett. A második menet hajrájában Deák Bárdost intették, s ezzel veszítette el azt a két percet, így igen parázs döntő menetre kerül sor. Ebben végül fejelésért leléptették Virágot, de a győztes kihirdetése után még percekig ment a szócsata.

„Amikor kitolt, úgy indította az akciót, hogy fejelt, azért is fogtam az államat, mintha egy balcsapottat kaptam volna. Úgy éreztem, többször is volt ilyen, nyeltem, nyeltem, a végén pedig sajnos már elveszítettem a fejem, de hangsúlyozom, nem haragszom Misire” – mondta Virág Lajos, míg a későbbi aranyérmes Deák Bárdos így látta a történteket: „Úgy éreztem, lejt egy kicsit a hazai pálya Lajos javára, ezért kapott pontot a második menetben. A fejét mindenki használja, Lajosnál ezt észrevették, de nincs semmi gond ebből közöttünk.”

A 60 kilósok bronzmeccsei sem értek véget csendben. Kliment László és Korpási Bálint összecsapásán a ferencvárosi Kliment állt jobban, már ünnepelte is a harmadik helyet, amikor a harmadik menet utolsó másodpercében passzivitásért megintették. A zöld-fehérek persze háborogtak, Sike András hosszasan reklamált – a szabályok szerint lehet, csak ritka, hogy az utolsó másodpercben intsenek a bírók –, a bronz viszont Korpásié lett. A következő találkozó előtt a visszalépést is kilátásba helyezték a fradisták, végül ez nem következett be.

Ami a többi súlycsoportot illeti, hosszú kihagyás után Módos Péter (55 kg) arany-, Lőrincz Tamás (66) ezüstéremmel tért vissza. Utóbbi fájós bokával a döntőig menetelt, ahol meglepetésre kikapott Szabó Martintól. „Örülök a visszatérésnek, de rossz érzés, hogy még messze vagyok korábbi önmagamtól. Ennyi volt bennem, hiányoznak a versenyek, csak az edzés nem elég” – mondta szomorúan a ceglédi birkózó. Szabó, egy évvel az utolsó versenyét követően, arra is figyelt, hogy ne csak a nézőtér, hanem a fotósok irányába is eldobja ellenfeleit. A további favoritok közül Fodor Zoltán és Kiss Balázs is magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik