Volt visszaút a gödörből

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.05.21. 00:09
Címkék

Rend a lelke mindennek.

Nyilván ezt gondolta Horváth Csaba játékvezető (illetve a találkozó orvosa is, aki a világ minden kincséért sem adta volna át táskája helyét kollégánknak), amikor a második negyed vége felé megállította a játékot, majd megkérte Mihók Attilát, ugyan tegye már arrébb a támadóidőt jelző órát. Miután a szakvezető két méterrel odébb rakta a szerkezetet, rögvest folytatódott a játék.

Ekkor még 2–1-re vezetett a trónkövetelő Dunaújvárosi Főiskola-Elco-DVCSH a címvédő Domino-Honvéd ellen, ám az óraáthelyezést követő támadás meghozta a találkozó első, tökéletesen kijátszott fórját, Primász Ágnes felső sarkos bombája pedig már 3–1-es hazai előnyt jelentett. A szünetre egyvalamiben biztosak lehettünk – azon túl, hogy ezúttal már nem potyára készítették ki a kapu mögötti asztalra az arany- és ezüstérmeket –, hogy a kapusokon semmi sem fog múlni. A két pekingi olimpikon, Sós Ildikó és Horváth Patrícia is remekül védett, ha a támadások feleennyire lettek volna pontosak, biztosan nem csak négy gólt láthatunk a szünetig.

Persze a bajnokavatásra készülő hazaiakat ez mit sem zavarta, tekintve, hogy a négyből hármat ők szereztek, mivel az első félidőben a Honvéd pontatlanul, gyakran elképzelés nélkül vízilabdázott, így esélye sem volt a gólszerzésre. A női meccsekhez szokott szemnek iszonyatosan keménynek tűnő mérkőzésen minden egyes labdáért elkeseredett harcot folytattak a hölgyek, s ebből a küzdelemből az első két összecsapást megnyerő, majd a következő kettőt elveszítő Dunaújváros látszott győztesen kijönni.

Többek között azért, mert a fordulás után hiába mutatta jobbik arcát a Honvéd, a főiskolásoknak minden egyes Domino-gólra volt válaszuk, ami azt jelentette, hogy amikor feljött egy találatra a vendégcsapat, rögtön visszaállították a kétgólos különbséget. Ráadásul a negyedik negyedben – a hat nullás fórarány (…) ellenére is – a Honvéd ismét rendkívül eredménytelenül pólózott, a végén pedig már csak elkeseredetten küzdöttek a meccsben maradásért. A bátrabban játszó Dunaújváros megérdemelten taszította le a trónról a döntő előtt esélyesebbnek tartott vetélytársát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik