Egri siker otthon is

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.05.04. 02:05
Címkék
A pólóbajnokság elődöntőjének második meccsén az idegenbeli siker után a ZF-Eger hazai pályán 10–7-re megverte Domino-Honvédot, így már csak egy győzelemre van a fináléba jutástól.

Speciális helyzetben voltak a csa patok az Eger–Honvéd elődöntő második mérkőzése előtt.

A Dominónak a rájátszás érdekes időbeosztása miatt (péntek, vasárnap, péntek, vasárnap ritmusban vannak a meccsek) csupán két napja maradt arra, hogy a pénteki nagy különbségű vereség (10–5-re nyert az Eger a Kőér utcában) után rendezze sorait. Ennek érdekében a csapat már az első mérkőzés után megbeszélte a találkozó tapasztalatait, s próbált minél hamarabb ráhangolódni a második meccsre.

Az Egernek az okozhatott nehézséget, hogy az első találkozón kiállított edzője, Gerendás György nélkül kellett megvívnia az összecsapást. Az olimpiai bajnok szakember a sajtópáholyban foglalt helyet – a mérkőzés egyik ellenőre, Kosztolánczy György mellett ült, illetve állt végig –, míg a parton segítője, a korosztályos csapatokat már többször is sikerre vezető Tóth Kálmán irányította a fehér sapkásokat. A két szakember a mérkőzés előtt átbeszélte a taktikát, de a kezdő sípszótól már Tóth Kálmáné volt minden felelősség.

Az már a meccs elején egyértelművé vált, hogy az Egernek ezúttal sokkal nehezebb dolga lesz, ha győzni akar. Szivós Márton ötösével a Honvéd szerzett vezetést, sőt az első játékrészben Székely Bulcsú például Hegedüs Gábor szorításában egészen hihetetlen szögből és mozdulattal helyezte a labdát a kimozduló Szécsi Zoltán kapujába. Ezzel a góllal azonban már csak szépített a Domino, amely a harmadik negyed derekáig rendre fel tudott zárkózni egy-egy gólra, igaz, egyenlítenie nem sikerült. A harmadik játékrész második felében pedig elhúzott az Eger, eldöntve ezzel a mérkőzést. Az első mecscsen is jól teljesítő Bárány Attilát ezúttal sem tudták igazán tartani a Honvéd bekkjei, a center második találatánál remekül fordult le Vári Attiláról, s ezzel a góllal a harmadik nyolc perc végén már hárommal ment az Eger. A remek támadójáték mellett ki kell emelni Szécsi Zoltánt is, a kapus ugyanis remekül védett, több bravúrt mutatott be.

A vasárnapi győzelemmel vált duplán értékessé az Eger idegenbeli sikere, mivel így jelenleg övé a pályaelőny, s már csak egyszer kell nyernie a döntőbe kerüléshez – ráadásul győztes meccsen csendült fel a klub új indulója –, míg a Honvédnak zsinórban három meccset kellene hoznia az üdvösséghez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik