Nem jöttek zavarba

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.05.03. 02:26
Címkék
A férfibajnokság elődöntőjének első meccsein a Vasas és az Eger is nagy lépést tett a fináléba kerülésért. A címvédőnek már csak egy siker kell az üdvösséghez, míg az ezüstérmes hevesiek igen fontos győzelmet arattak a Honvéd otthonában.

A TEVA-VasasPlaket FTC-Apri lia-Fisher Klíma elleni győzelme (8–5) előre kalkulálható volt, a ZF-Eger Kőér utcai sikere, főleg a vendégek fölénye (10–5 lett a vége) viszont nagy meglepetést jelentett. Nem sokan várták ugyanis, hogy a két, hasonló képességű csapat (talán egy árnyalattal erősebb az Eger) öszszecsapásán a hevesiek szinte elsöpörjék a Domino-Honvédot, pedig a hazaiak kapujában a kétszeres olimpiai bajnok Gergely István tizenhárom lövést is hárított. A védekezési hibák mellett azonban támadásban is roppant gyengén teljesített Vad Lajos csapata – a Honvéd számára az lehet a vigasz, hogy ennél csak jobban játszhat az egyik fél tizedik pontjáig tartó párharc további meccsein – jelenleg 6–3-ra vezet az Eger.

A hevesi együttes magabiztos sikere ráadásul azért is különleges, mert a nyolcadik percben a válogatott centerét, a cserével végleg kiállított Hárai Balázst veszítette el, rá két percre pedig az edzőjét is, miután a sárga lapját két másodperc alatt pirosra váltó Gerendás Györgyöt kiállították.

„Nem zavarta meg a csapatot ez a két eset, végig ugyanúgy tudtunk koncentrálni, mint az elején – mondta Bárány Attila, aki egyedüli centerként (Varga II Zsolt tudott neki időnként besegíteni) küzdött három negyeden keresztül. – Az alapszakasz vége felé akadt néhány mérkőzés, amelyen Hárai Balázs sérült volt, így már játszottunk ilyen szituációban. Az erőnket mutatja, hogy semmilyen körülmény sem zavart meg minket, volt tartása a csapatnak. Az edzőnk kiállítása sem befolyásolta a játékot, a taktika lényegét már a meccs előtt megbeszéltük, Tóth Kálmán másodedző pedig jól irányított. Nagyon akartunk, úgy álltunk hozzá a meccshez, ahogyan az elvárható – remélem, ez a csapat igazi arca. Nagy lépést tettünk a döntőbe jutás felé ezzel a győzelemmel, de ez lehet veszélyes is: nem szabad elhinnünk, hogy bent vagyunk a fináléban. Addig még két nagyon nehéz meccset meg kell nyernünk, és Egerben sem lesz könnyebb dolgunk.”

Az elődöntő második mérkőzéseire vasárnap kerül sor, a Népligetben (17 óra), illetve Egerben (18).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik