Közel a döntőbe jutás

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.05.02. 02:28
Címkék

Majális–Vízilabda 2–0.

Boksznyelven fogalmazva azt is írhatnánk, hogy a május 1-je, a jó idő, a háromnapos ünnep, a hoki-vb kiütéses győzelmet aratott a póló felett. Szomorú, de a magyar bajnokság elődöntőjének két meccsére összesen ezernél kevesebb néző volt kíváncsi. Ráadásul köztük volt némi átfedés is, mivel többen kihasználták, hogy nem egyazon időben rendezték a két meccset, azaz a sportbarátok mindkettőt megtekinthették, köztük az Újpest és a Honvéd korábbi sikeredzője, a román válogatott jelenleg itthon tartózkodó szövetségi kapitánya, Kovács István is. A sima meccsek ellenére azért akadt látnivaló, s nem csak a nézőtéren.

Meglepetésre az előzetesen simá(bb)nak ígérkező TEVA-nVasasPlaket–FTC-Aprilia-Fisher Klíma mérkőzés bizonyult izgalmasabbnak. A Ferencváros próbált felszabadultan játszani, hiszen tisztában lehettek vele a játékosok, hogy ebben a csatában csak a bajnoki címvédő piros-kékeknek volt veszítenivalójuk. Babay Árpád duplájával az első negyed vége felé vezettek is a vendégek, akik a nagyszünetre is csak egygólos hátrányban voltak. Az előnybe kerülő Vasas a látványra is adott, itt említhetjük meg Hosnyánszky Norberta rövid sarokba visszahúzott előnygólját vagy Varga Dénes nyolcméteres pazar ejtését.

Akinek pedig ez sem lett volna elegendő, az hallgathatta a sajtóhelyre betelepülő hölgyet, aki úgy érezte, egyszerre ül a vendégszektorban és a Fradi kispadján. Dicséretes lelkesedéssel (csak nem a megfelelő szektorban) folyamatosan kiabált, magyarázott, irányította a játékosokat, sőt meg volt győződve róla, hogy a felsőbb erők segítségével sugallja a megfelelő megoldásokat a zöld-fehér pólósok számára – kiváltva ezzel többek értetlen és rosszalló pillantását. Ezzel talán az egyik kereskedelmi televízióban korábban praktizáló táltost is felülmúlta, aki egy bicikliküllő (és emelt díjas telefonhívások) segítségével próbálta levenni a rontást a páciensekről…

A szünet után a Vasas tovább erősítette a védekezését – ismét láthattuk a kapu elé betömörülő emberhátrányos védelmet, amely ellen a Ferencvárosnak sem volt ellenszere –, ráadásul a góllövéssel sem álltak le a piros-kékek, így a záró nyolc percnek már megnyugtató, háromgólos előnnyel futhattak neki. A vendégek elbizonytalanodtak, s csaknem húsz percen keresztül képtelenek voltak gólt lőni Nagy Viktornak, igaz, most az alapszakaszbelinél (akkor hattal nyert a Vasas) kisebb különbséggel kaptak ki.

A Vasas pedig már csak egy sikerre van a döntőbe jutástól.

Az egyik fél 10. pontjáig tartó párharc állása: 9–0 a Vasas javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik