Párbajtőr: van jövőnk

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2009.04.14. 23:09
Címkék

Az egyéni verseny – főleg Pető Réka bronzérme – alapján vasárnap a női kardcsapattól többet vártunk, mint férfi párbajtőrvívóinktól, mégis utóbbiak gyarapították tovább a már így is tekintélyes magyar éremgyűjteményt a belfasti kadét- és junior-világbajnokságon – a juniorok között.

A szakágról az olimpia után sokan azt mondták, hogy talán a legnehezebb a helyzete, hiszen a Kovács Iván, Kulcsár Krisztián fémjelezte korszaknak vége, s ha van is még Boczkó Gáborunk és Imre Gézánk, generációk hiányoznak…. Az idei Grand Prix-k és világkupák a felnőtteknél viszont azt mutatják, hogy van jelene és jövője is a magyar férfi párbajtőrvívásnak, most pedig Budai Dániel, File Mátyás és Hanzwikkel Márk bizonyította ezt. A tavaly ősszel junior egyéni Eb-ezüstöt nyerő Budai és társai a negyeddöntőben 45:21-re megverték az oroszokat, aztán az elődöntőt 45:43-re elvesztették Ukrajna ellen, de a bronzéremért 45:35-re legyőzték Dél-Koreát.

A magyar női kardcsapat 45:37-re alulmaradt a negyeddöntőben Oroszország ellen, s az ötödik helyen végzett.

Hétfőn, a záró napon férfi tőrcsapatunk 13. lett, női párbajtőrvívóink viszont elődöntőbe kerültek, s a negyedik helyen kötöttek ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik