Már nem félelmetes otthon

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2009.04.14. 23:09
Címkék

Nem állítanánk, hogy ég és föld a különbség a Haladás őszi és tavaszi teljesítménye között, azonban az újonc egyelőre nem képes olyan markáns futballra, mint amilyen a bajnokság első harmadában jellemezte. Csak emlékeztetőül jegyezzük meg: a Csertői Aurél edzette együttes a 11. forduló után még egy ponttal az éllovas DVSC-TEVA és a második helyezett Újpest mögött a tabella harmadik helyét foglalta el, most viszont már „csak” ötödik, hét ponttal lemaradva a bronzérmes pozícióban álló ZTE-től.

A Haladás az őszi idényt három vereséggel fejezte be, ám még így is negyedikként zárt, ami dicséretes egy felkerülő csapattól. Ami a folytatást illeti: a Hali tavasszal egy mérkőzéssel kevesebbszer lépett pályára, mint a legtöbb riválisa (az ETO elleni idegenbeli találkozója a nyitó fordulóban elmaradt), és öt fellépésen két győzelmet, egy döntetlent, valamint két vereséget könyvelhetett el.

Az ősszel az első hat meccséből tizenkét pontot gyűjtött, vagyis lemaradása öt (győri győzelem esetén persze csak két) pont, ám mert két hazai párharcát egyaránt elveszítette (Újpest 0–2, DVSC 1–2), valamint 1–0-s előnyét nem tudta megtartani az emberhátrányban játszó Vasas otthonában, sokan hullámvölgyről beszélnek. Molnár Balázs, a zöld-fehérek 14-szeres válogatott középpályása nem tartozik közéjük.

„Nem látom tragikusnak a helyzetet, ugyanis nem történt más, mint hogy a bajnoki címre esélyesnek tartott együttesek ellen hazai pályán nem sikerült pontot szereznünk – mondta csapata tavaszáról Molnár Balázs. – Be kell vallani, az Újpest egyértelműen jobb volt nálunk, ellene sajnos rossz napot fogtunk ki, azonban a Lokit legyőzhettük volna. Tudom, a bajnokság elején sorra hoztuk a hazai meccseinket, tavasszal ugyanakkor már kétszer is botlottunk, de még egyszer hangsúlyozom: nem tragédia, ha egy újonc nem bír az aranyéremért küzdő együttesekkel. Úgy látom, a védekezésünkkel nincs különösebb probléma, a helyzeteink is megvannak, és ha a jó hozzáállás megmarad, előbb-utóbb fordul a szerencse. Tagadhatatlan, az Angyalföldön hagyott két pont nagyon hiányzik, de lesz még lehetőségünk javítani. Legközelebb például szombaton, Kecskeméten.”

Persze, újonctól egyáltalán nem rossz ez az eredménysor, így Szombathelyen talán (még) nem szükséges a vészharangot megkongatni…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik