Szeged: ennyi nem elég

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.04.11. 01:34
Címkék
Mindkét magyar csapat vereséget szenvedett szerdán a nemzetközi porondon, mégis ég és föld a különbség. Az Euroligában szereplő TEVA-VasasPlaket továbbjutási esélyei minimálisra csökkentek a címvédő Pro Recco elleni hazai vereséget követően, a SzegedBeton VE viszont ledolgozhatja kétgólos hátrányát a görög Panioniosszal szemben a LENkupa döntőjében.

Hazai pályán veretlenül zárta a LEN-kupa 2008–2009-es kiírását a görög Panioniosz, miután a szerdai fináléban a Szegednél is jobbnak bizonyult (8–6), és kétgólos előnnyel várja az április 22-én sorra kerülő visszavágót. Temetni persze korántsem érdemes még a nemzetközi porondon eddig remekül teljesítő szegedieket, mivel ez a különbség bőven a ledolgozható hátrány kategóriájába sorolható.

„Ilyen Panionioszra számítottam, azt játszották, amire előre figyelmeztettem a játékosokat – mondta a hazautazáselőtt Kásás Zoltán edző. – A közönség fantasztikus volt, a görögök nagyon felszívták magukat, ilyenkor nagy energiákat tudnak mozgósítani, mi viszont rosszul játszottunk. Elképzelhető, hogy megijedt a csapat a hangzavartól, de ami biztos, rosszul lőttünk, rosszul blokkoltunk, ráadásul az utolsó öt előnyt kihagytuk, ez okozta a vereséget.”

A szakember bosszús volt azért is, mert az utóbbi időben (ez a kijelentés a LEN-kupára fokozottan igaz) a Szeged már lényegesen jobb teljesítményt nyújtott, mint a szezon első felében, amikor botladozott a csapat. Pontosan a jó játék miatt volt mindenki bizakodó, és ezért is kellemetlen a kétgólos vereség. „Mostanában összeszedetten játszottunk, a védekezésünk különösen jó volt, és ezt nem láttam viszont a Panioniosz ellen. Szétszórtan, egyénieskedve pólóztunk, megkönnyítve ezzel a görögök dolgát.”

Kásás Zoltán azonban nem adta fel a reményt, és az első mérkőzés után is úgy gondolja, Szegeden meg lehet verni a görögöket, akár a kupagyőzelemhez szükséges három góllal is. Ehhez azonban gyökeres változásra van szükség a csapatjátékban. Ha nem az utóbbi idők jó teljesítményét nyújta a Szeged, akkor oda a nagy álom, viszont ha csapatként, figyelmesen és fegyelmezetten pólóznak, akkor lehet bizakodni.

A kétszeres Euroliga-győztes mesterhez hasonlóan a csapatkapitány, a szerdai mérkőzésen négy gólt szerző Varga Tamás sem jókedvű. „Nagyon rossz így hazamenni, mert nálunk gyengébb csapattól kaptunk ki – mondta a kétszeresolimpiai bajnok, aki kiemelte Weszelovszky László utolsó találatát. – Rosszul játszottunk, önmagunkat múltuk alul, a fórokat rosszul lőttük. A görögök az elején megkapták a lehetőségeket, elmentek, végig egy-két góllal vezettek. Egyszer hárommal is, a végén Wesze ejtette a hatodik gólt, ami nagyon fontos volt. Ha két hét múlva úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor lehet esélyünk. Az a legnagyobb baj, hogy a győzelem után a görögök már hisznek a végső sikerben. Úgy kell pólózni, mint a Kazany, a Vojvodina, a Cattaro vagy éppen a Vasas ellen, mert az athéni teljesítmény kevés lesz.”

A kiváló pólós is értetlenül áll az előtt, hogy miért nem ment jól a játék, s ő is kiemelte, hogy a mérkőzés végén öt fórt elrontottak. A vereség ellenére azonban töretlenül bízik abban, hogy képes lesz LEN-kupát nyerni a Szegeddel.

„Bízom a fiúkban, jó csapat vagyunk, és nagyon akarjuk a sikert. Nagyot csalódnék, ha nem sikerülne, ha kell, a véremet is adom, csak legyen meg a kupagyőzelem”– jelentette kihatározottan Varga Tamás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik