Szilágyi ezüstje, Kreiss bronza

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2009.04.09. 06:29
Címkék

A vasárnapi bronznap, a hétfői ezüstnap, majd a keddi aranynap után nehéz lett volna tovább fokozni a sikerhalmozást a belfasti kadét- és junior-világbajnokságon, de minthogy két olyan versenyszám jött, amelyben a felnőttmezőnyben is ismert magyar talentumok léptek pástra, szerda reggel még azt is el tudtuk képzelni, hogy az aranyak napja következik.

Az első három napon a kadétok magasra tették a mércét, s most jöhettek a juniorok: kardban többek között az idei felnőtt-csapatvilágkupákon brillírozó Szilágyi Áron és Iliász Nikolász, tőrben pedig Kreiss Fanny, aki szintén stabil tagja már a nagyválogatottnak.

Iliász elakadt a 32 között, Gáll Csaba viszont kettőzött erővel harcolva a negyeddöntőig vívta magát. Szilágyi az elődöntőben elkerülte nagy ellenlábasát, az orosz Borisz Szavicsot, akit a januári pesti Héraklész-világkupában megvert a négy között. Most is csak egyikük lett döntős, és ez megint a magyar volt. Az amerikai Daryl Homert 15:9-re felülmúlta, a fináléban viszont 15:10-re alulmaradt a német Max Hartunggal szemben.

Kreiss Fanny a 3. helyen végzett, az orosz Jekatyerina Kazsikina győzött a fegyvernemében. Kreiss a negyeddöntőben 15:6-ra megverte az osztrák Olivia Wohlgemuthot, az elődöntőt viszont 15:5-re elvesztette Kazsikina ellen.

Bronz, ezüst, majd arany után ezüst és bronz következett tehát Belfastban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik