„Szenvedtem, mint a kutya”

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.04.07. 01:58
Címkék
Már csak egy nap, s a világ (egyik) legjobb pólócsapatát, az Euroliga legutóbbi két kiírásának győztesét, a négy magyarral felálló olasz Pro Reccót fogadja a magyar bajnok TEVA-VasasPlaket. A piros-kékek olimpiai bajnok centerének, Kis Gábornak nemrégiben kivették a manduláját, a múlt hét közepe óta azonban már edz, s ott lesz szerdán (19.30) a Komjádi uszodában.

Hogy mennek a gyakorlások?Hogy mennek a gyakorlások?

Most már egyre többet edzek – válaszolta Kis Gábor, a TEVA-VasasPlaket centere. – Eleinte nagyon keveset mozoghattam. Szerdán kezdtem el, de csak egy edzés volt, szépen, óvatosan, nyugodtan úszkáltam. Először ezer métert úsztam, aztán ezerkétszázat, ezerháromszázat, egyre többet, egyre intenzívebben. Amikor pénteken meghúztam az úszást, újra fájt a torkom, de összességében jól éreztem magam a vízben. Amit a műtét előtt terveztem, összejött, szépen fokozatosan haladok, a délelőtti konditermi gyakorláson már nagyobb súlyokat is megmozgattam.

Milyen erőben van?

Úgy hatvanöt-hetven százalék körül. Majd szerdán kiderül, hogy mi sül ki abból, hogy nem vagyok jó állapotban, viszont kipihentem magam.

Hogyan viselte a műtét utáni tétlenséget?

Szenvedtem, mint a kutya. Borzalmas volt, legesküdtebb ellenségemnek sem kívánom. Egy hétig gyilkos módon rossz volt, reggelente meghaltam. Nagyon keveset aludtam, hajnalban mindig felébredtem, elszopogattam a fájdalomcsillapítót, közben könyörögtem, hogy múljon el a fájdalom, de mire elmúlt, már nem tudtam visszaaludni.

Nagyon fájt, amikor leesett a var a sebről?

Azt mondták, az lesz a legrosszabb, de az említett egy hetet sokkal nehezebben viseltem. Az evés-ivás nagyon kellemetlen volt, nem tudtam nagy kortyokat inni, óvatosnak kellett lennem.

Levegővétel közben érez még fájdalmat?

Nem, ilyen probléma nincs, sőt ezután jobban tudok majd levegőt venni. Korábban bedagadt a mandulám, ami elszorította a légutakat. Ha tényleg jobban megy majd a levegővétel, örök hála mindenkinek.

Sokat gondolt, gondol a Recco elleni meccsre?

Sokat, de kicsit tartok is tőle. Nem tudom még, mire leszek képes, elvégre három hete nem voltam meccsszituációban, kérdés, hogy fogom bírni. Az ilyenre viszont nagyon készül az ember, az év legfontosabb mérkőzése lesz a szerdai. Nem elég, ha itthon nyerünk mondjuk egy góllal, ennél sokkal több kell ahhoz, hogy megmaradjanak az esélyeink. A védekezésünkön rengeteg fog múlni, ha igazán jó, tipikus Vasas-védekezést tudunk rájuk erőltetni, és jó napot fogunk ki, sikerülhet akár két-három gólos győzelmet is aratni.

Nem mondhatjuk szerencsésnek a Vasast, kicsit korán kapták ellenfélül a Reccót.

Az a célunk, hogy bejussunk a legjobb négybe, és ott is jól szerepeljünk. Mit mondjak, örültem volna, ha később találkozunk a Reccóval. Remek csapat, nagy nevekből áll, a görög Olympiakosz jobb lett volna, de talán egy kis terhet ez le is vesz a vállunkról, így felszabadultabban tudunk játszani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik